Сергей Станишев: БСП трябва да е по ­активна опозиция

Лидерът на партията на европейските социалисти Сергей Станишев е бил на концерта на Слави Трифонов на стадион "Васил Левски" миналата седмица със съпругата и двете си деца. Това разказа Станишев по "Тази неделя" на bTV. Концертът бе много впечатляващ, раздадоха се изцяло и това е тайната защо толкова много хора бяха на този концерт, каза Станишев. „За съжаление си не можахме да стоим до края, с малки деца не може да се стои до късно”, разказа още Станишев.

Той призова БСП да бъде по-активна в ролята си на опозиционна партия. Бившият председател на партията и настоящ лидер на европейските социалисти изрази мнение, че в момента е много трудно да се събират подписи за вот на недоверие към кабинета, тъй като всички политически партии влизали в определени договорки.

"Днес всички участват в това статукво, което кара хората да усещат липсата на каквато и да е перспектива. БСП се справя добре в ролята си на опозиция, но трябва да бъде още по-активна", заяви Станишев. Той говори и за бившия си колега Георги Кадиев, който напусна БСП.

"Един човек в политиката трябва да бъде последователен. Не може в продължение на два месеца да казваш, че ще подкрепиш промените и след това постъпиш така. Обективно Кадиев помага на ГЕРБ и Йорданка Фандъкова", убеден е бившият премиер. Станишев изрази надежда, че ако представител на БСП отиде на втори тур на предстоящите избори, другите социалисти ще го подкрепят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини