Младите шофьори ще са с по-малко контролни точки за първите две години

Новите водачи ще имат 2/3 от досегашния брой точки за 24 месеца. Това каза старши комисар Благородна Макева, зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция” по време на пресконференция, на която бяха оповестени предложенията за законодателни промени в Закона за движение по пътищата, съобщи „Фокус”.

Макева посочи, че една от основните причини за предложенията е големият брой ранени и загинали лица при тежки катастрофи.

“Към момента на започване на работата средноседмично 20-25 са загиналите лица и 200-220 са ранените лица”, заяви тя и добави, че още тогава са били предприети мерки.

“Последните няколко седмици имаме намаление на броя ранени и загинали и се надяваме това да е в резултат от предприетите мерки”, посочи Макева. По думите й се е водела голяма дискусия по различните мерки.

“Въвежда се нова категория водачи – “нови водачи” и това са шофьорите, които придобиват за първи път правоспособност за управление на МПС. Те ще имат по-малък брой точки, с които ще разполагат и през първите 24 месеца, заради което ще трябва да бъдат много по-внимателни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.