Красен Кралев: До две седмици трябва да има яснота за бъдещето на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев спази поетия в петък ангажимент пред премиера Бойко Борисов да стане медиатор на срещата между Българския футболен съюз и ЦСКА.

В присъствието на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов и на спортния директор на ЦСКА Пламен Марков, министърът подчерта, че срещата е преминала в дух на разбирателство и партньорство, за което благодари и на двете страни.

„Всички съзнаваме каква е отговорността и какви са проблемите, които трябва да разрешим. Ситуацията беше разгледана много подробно. Юристите, феновете и представителите на БФС бяха на много високо ниво, колегите се държаха добре, вървим в посока, през която в следващите една-две седмици би трябвало да има яснота за евентуален успешен завършек на тази ситуация”, категоричен бе Красен Кралев разясни, че от футболен клуб ЦСКА е поставено искане новото дружество ФК ЦСКА да получи правото да продължи участието на отбора във „В” група. Вече има определен синдик, който да влезе в дружеството, има стартирала процедура за обявяване на клуба в несъстоятелност.

Спортният шеф очерта предстоящите стъпки, които трябва да бъдат предприети:

„Първо, г-н Пламен Марков трябва да предостави от името на дружеството договорите, които показват взаимовръзка и приемственост между старото ПФК ЦСКА АД и новото дружество, което изяви желание да встъпи и да продължи участието си в първенството.

Тези документи ще бъдат разгледани съответно в Правна комисия, която г-н Борислав Попов се ангажира да свика възможно най-скоро, за да може да се произнесат по документите – да ги разгледат, да видят дали ще им трябват още данни, информация, договори и след това да преминат и да се произнесат по същество, каза министър Кралев. - Тези документи са налице, г-н Марков каза, че още утре ще бъдат внесени заедно с молба за членство на новото дружество във футболния съюз, която пък молба респективно ще бъде отнесена за разглеждане към Изпълкома, който също трябва да бъде свикан във възможно най-кратки срокове.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт