Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Паника във Видин заради коронавируса, искат спешно заседание на общинския съвет

България и Гърция засилват сътрудничеството в транспорта, туризма и инвестициите

Започнаха текущи ремонти на основни булеварди в София

КНСБ подкрепи Йорданка Фандъкова за кмет на София

„КНСБ дава своята подкрепа за досегашния кмет на София Йорданка Фандъкова, за да продължи добрият диалог, който съществува в последните години в различните браншове“. Tова каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Днес бе подписано споразумение за сътрудничество между КНСБ и Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София. КНСБ подкрепя за тези избори и кметовете за 24-те района на София, издигнати от ПП ГЕРБ. На събитието присъстваха още кандидатите за общински съветници Николай Стойнев, Екатерина Йорданова и Михаил Владов, съобщиха от пресцентъра на партията.

„За мен активният социален диалог е единственият начин за решаване на проблеми. Благодаря за доверието, което ми давате. Уверявам Ви, че със споразумението поемам отговорност и ясни ангажименти към работещите хора“, каза Йорданка Фандъкова. Тя каза, че в последните години Столичната община е един от най-големите инвеститори в София. Над 3 млрд. лв. са средствата, инвестирани в големите инфраструктурни обекти. По данни на Агенцията по заетостта София е с най-нисък процент на безработица в страната – 3,5% и един от най-ниските в Европа.

„Само в строителството на столичното метро са участвали над 3 хил. души, а за експлоатацията и поддръжката му разкрихме 300 нови работни места през 2015 г. В строителството на новите 12 метростанции ще бъдат ангажирани над 3 хил. души“, каза Фандъкова. Тя подчерта, че с новите детски градини Общината е осигурила работни места за 2100 учители и непедагогически персонал. „За мен е изключително важен добрият бизнес климат в града. Затова създадохме и общинска агенция за инвестиции. Нейната задача е да подкрепя големите инвеститори, но и да улеснява работата на малкия и среден бизнес“, посочи Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че общината е осигурила възможност за подаване на заявления по електронен път за 50 административни услуги.

„Споразумението, което подписахме през 2011 г. между кмета и КНСБ беше успешно изпълнено, защото и двете страни проявихме и разбиране, и твърдост. Започнахме устойчиви и успешни политики и очаквам с новото споразумение те да бъдат надградени“, каза Екатерина Йорданова, кандидат за общински съветник от ГЕРБ и председател на транспортния синдикат.

„Синдикатът на българските учители категорично подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет на София. Включително и кметовете на столичните райони, издигнати от ГЕРБ. Работим съвместно и имаме добри политики. Пример затова е обхватът на децата в предучилищната възраст“, заяви Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.