На 19 декември 2018 да почерпят

Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

ЕС призова Сърбия към конструктивен диалог с Косово

Евтина земя дават на млади фермери Целта е стопаните под 40 години да останат на село

Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор) Имал разрешение да отиде на зъболекар

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

КНСБ подкрепи Йорданка Фандъкова за кмет на София

„КНСБ дава своята подкрепа за досегашния кмет на София Йорданка Фандъкова, за да продължи добрият диалог, който съществува в последните години в различните браншове“. Tова каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Днес бе подписано споразумение за сътрудничество между КНСБ и Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София. КНСБ подкрепя за тези избори и кметовете за 24-те района на София, издигнати от ПП ГЕРБ. На събитието присъстваха още кандидатите за общински съветници Николай Стойнев, Екатерина Йорданова и Михаил Владов, съобщиха от пресцентъра на партията.

„За мен активният социален диалог е единственият начин за решаване на проблеми. Благодаря за доверието, което ми давате. Уверявам Ви, че със споразумението поемам отговорност и ясни ангажименти към работещите хора“, каза Йорданка Фандъкова. Тя каза, че в последните години Столичната община е един от най-големите инвеститори в София. Над 3 млрд. лв. са средствата, инвестирани в големите инфраструктурни обекти. По данни на Агенцията по заетостта София е с най-нисък процент на безработица в страната – 3,5% и един от най-ниските в Европа.

„Само в строителството на столичното метро са участвали над 3 хил. души, а за експлоатацията и поддръжката му разкрихме 300 нови работни места през 2015 г. В строителството на новите 12 метростанции ще бъдат ангажирани над 3 хил. души“, каза Фандъкова. Тя подчерта, че с новите детски градини Общината е осигурила работни места за 2100 учители и непедагогически персонал. „За мен е изключително важен добрият бизнес климат в града. Затова създадохме и общинска агенция за инвестиции. Нейната задача е да подкрепя големите инвеститори, но и да улеснява работата на малкия и среден бизнес“, посочи Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че общината е осигурила възможност за подаване на заявления по електронен път за 50 административни услуги.

„Споразумението, което подписахме през 2011 г. между кмета и КНСБ беше успешно изпълнено, защото и двете страни проявихме и разбиране, и твърдост. Започнахме устойчиви и успешни политики и очаквам с новото споразумение те да бъдат надградени“, каза Екатерина Йорданова, кандидат за общински съветник от ГЕРБ и председател на транспортния синдикат.

„Синдикатът на българските учители категорично подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет на София. Включително и кметовете на столичните райони, издигнати от ГЕРБ. Работим съвместно и имаме добри политики. Пример затова е обхватът на децата в предучилищната възраст“, заяви Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.