РИОСВ – Пловдив даде 1 месец на общините да почистят речните корита от боклуци

Иззеха 750 000 къса контрабандни цигари в Плевен

Над 1 кг хероин и боеприпаси откриха в Пловдивско, арестувани са мъж и жена

Преслава пропя на турски (ВИДЕО)

Отложиха делото за мярката на Миню Стайков, бил в болница

Новата Конституция на Русия може да забрани на министрите да имат банкови сметки в чужбина

Осъдиха бракониер, помлял с камъни кола на ловен шеф

Диляна Попова знае как да съблазнява (СНИМКА)

Дилър бяга с мръсна газ, спипаха го Полицейско куче надушило дрогата

Един загинал при масова стрелба в търговски център в Банкок

Пиян шофьор помете каруца, трима са в болница

Съветниците от Банско ще даряват лични пари за нуждаещи се на всяка сесия

Откриха над 6 тона месо с изтекъл срок на годност в Плевен

Карлос Гон: Планирах бягството си сам, беше рисковано Японското общество е справедливо, но системата представя фактите изкривено, заяви бившият шеф на "Нисан"

Шарън Озбърн с изцяло бяла коса (СНИМКА)

Тотев слага край на паважния ад по пловдивски булевард

Първа копка на ремонта, който ще сложи край на паважния ад по бул. „Васил Априлов“ в Пловдив, направи кандидатът на ГЕРБ за втори кметски мандат Иван Тотев.

„Днес е един много дълго очакван и дори исторически момент в битието на Пловдив. Защото „Васил Априлов“ е една от улиците, залегнали в първия градоустройствен план на града, правен от чешкия архитект Йосиф Шнитер. Това е една градска магистрала с над 100-годишна история и с традиционната за Пловдив в средата на ХХ век паважна настилка, която винаги е била поставяна като основен проблем през последните кметски мандати. По време на първия си мандат успяхме да изготвим прекрасен проект, който не засяга само подмяната на паветата с асфалт, но и всички допълнителни дейности, необходими за изграждане на модерен път. Говорим за пълна рехабилитация и подмяна на 3 тръбопровода и ВиК-канализация, изграждане на дублираща канализация, вкарване на всички улуци в канализацията, така че да не се изливат на тротоарите, и разширяване на пътното платно с 2 м. Ще се монтира ново осветление и ще се изградят подземни кабелни мрежи“, обясни кметът Тотев, преди да грабне кирката.

7 млн. лв. е общата стойност на ремонта на бул. „Васил Априлов“ от Колелото пред Централната гара до ул. „Войнишка слава“, а финансирането ще бъде от общинския бюджет.

Срокът за изпълнение на проекта от фирма „Пътинженеринг“ е 11 месеца.
Първият етап трябва да бъде готов най-късно до март – април 2016 г.

До края на този месец ще се работи по разширяване на пътното платно с 2 метра и изграждането на тротоарите, бул. „Васил Априлов“ няма да се затваря за движение. Като съпътстваща инфраструктура се планира подмяна на паважната настилка с асфалтова на ул. „Любен Каравелов“ и „Гладстон“ в участъците между бул. „Васил Априлов“ и „Руски“.
Началото на края на паважния ад ще бъде поставено след 15 дни и на друг възлов за Пловдив пътен обект – бул. „Коматевско шосе“, съобщи Иван Тотев.

Движението там обаче ще бъде напълно затворено, а трафикът ще бъде пренасочен през пътя за Марково. „Коматевско шосе“ ще бъде ремонтиран с парите от 30-милионния заем, изтеглен от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), заедно с бул. „Руски“, „Шести септември“ и с изграждането на новия бул. „Северен“. По всеки един от тях ще има велоалеи, с които веломрежата в Пловдив ще нарасне на над 60 км още през 2016 г., допълни Тотев.

Временният кмет на Пловдив Димитър Кацарски пък разкри, че австрийската фирма „Щрабаг“ в консорциум с дъщерните си дружества в Полша и Румъния е предложила най-ниската цена в конкурса за рехабилитацията на 4 булеварда и изграждането на „Северен“. Офертата е за 28,3 млн. лв. и е значително по-ниска от тези на двете български фирми, участвали в конкурса.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.