Екатерина Захариева с Командорски кръст на Ордена за заслуги на Полша

Екатерина Захариева е удостоена с Командорски кръст на Ордена за заслуги на Република Полша. Това сподели самата тя на страницата си във фейсбук.

"И като вицепремиер, и като Началник на Кабинета на президента, винаги съм работила всеотдайно с идеята вечер съвестта ми да е чиста от свършената работа. В дни като днешния, когато виждам резултатите от моите усилия и тези на екипите, с които съм работила, по-убедена съм от всякога, че когато човек работи отговорно и от сърце, резултатите не закъсняват", споделя тя.

"И не на последно място, смятам че това държавно отличие е още един аргумент за успешното позициониране на България като значим европейски фактор и добър партньор във външнополитическите си отношения. Вече 97 години България и Полша усърдно си сътрудничат, а през последните 4 години дипломатическите отношения между двете държави станаха повече от приятелски. Няма да забравя подадената ръка и топлото отношение от полска страна още в началото на мандата на президента Плевнелиев. За мен този орден е не само стимул да продължавам да работя за развитието на българо-полските отношения, но и ясен знак, че през последните години сътрудничеството между президентските институции на двете страни е много успешно", пише още Захариева.

Коментари

Задължително поле