Борисов честити във фейсбук газопровода на Силистра

С най-голяма радост искам да честитя на Силистра и областта, че вече официално са газифицирани. В края на вчерашния ден ръководството на „Булгартрансгаз” ЕАД ме информира, че са получили Акт 16 на газопровода Добрич-Силистра. Това написа премиерът Бойко Борисов в официалната си „Фейсбук”страница.

„Две години проектът беше напълно замразен. С новото ръководство успяхме да го стартираме отново и го довършихме само за шест месеца. Газопроводът до Силистра е с дължина 80 км. и има капацитет за пренос на 100 хил. куб. метра на час. Благодарение на него... ще могат да бъдат газифицирани всички общини пo трасето, а от услугата ще могат да се възползват както битовите, така и индустриалните потребители.

Стойността на инвестицията е общо 12 286 000 евро. Положихме огромни усилия, за да финализираме успешно проекта, който е със статут на обект от национално значение. Подобни бързи действия са истинските реформи в сектора, които значително ще подобрят качеството на живот на жителите”, пише още премиерът.

Коментари

Задължително поле