Корнелия Нинова: Бойко Борисов излъга, че оттегля Истанбулската конвенция

Над 50 деца твориха в работилница за мартеници в Елена

Рекордьор с 20 влезли в сила присъди обрал жилища в Търново Съдят дръзкия апаш за пореден път

Горанов: Младежката безработица и ниският ръст на заплатите ограничават растежа в ЕС

Майка бие 3-годишните си близначета, чиния от стената ударила едното

Лекар отстрани безкръвно 4 кг тумор в Бургас

Tрима на съд в Шумен за укрити данъци за над 26 000 лв.

Разследват опит за палеж на кола в Разград Три автомобила са пострадали при палеж и вандалства в района

Съдят неправоспособен шофьор за подкуп на полицаи

Себастиан Курц идва в София на 15 март

Каракачанов: За да можем ефективно да използваме армията при кризи, трябва да сме я подготвили и осигурили

Руският гражданин Жерар Депардийо иска да се мести в Алжир

Възстановена е работата на граничните пунктове Те останаха затворени близо час

В Турция са издадени заповеди за арести на 170 военни

Делио Роси претърпя операция

Даниел Панов: Благодарение на архитектите развиваме концепцията за Старото военно училище

Даниел Панов благодари на архитектите от Велико Търново за развитието на концепцията за Старото военно училище. „По идеята за нов и зелен градски център се работи усилено. Вече имаме гарантирано рамково финансиране за терена по новата оперативна програма „Региони в растеж.

Знаете, че Велико Търново отново е сред най-големите български градове и е във Втора агломерация заедно с Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. Това ни дава още по-големи възможности в настоящия планов период на европейските програми.

Вече имаме достъп до средства за спортна и транспортна инфраструктура”, обърна се Даниел Панов към представителите на Съюза на архитектите в старата столица.

Експертите оцениха изминалия мандат, в който Панов бе кмет на община Велико Търново, като успешен, с добри и ползотворни взаимни контакти. Аудиторията благодари на Даниел Панов, че е имала възможността да участва във взимането на важни решения за старата столица.

Кандидат-кметът на ГЕРБ за Велико Търново увери архитектите, че с тяхна подкрепа доброто взаимно сътрудничество и видимите резултати ще продължат и през следващите четири години.

Над два часа продължи разговорът между Даниел Панов и великотърновските архитекти. Бяха засегнати редица теми, свързани с бъдещите проекти, които вече имат гарантирано рамково финансиране по ОП „Региони в растеж”. Най-интересна бе темата за старата част на Велико Търново, която ще бъде изцяло преобразена.

Засегнат бе и въпросът за поддръжката на частните сгради в Старо Търново, които са паметници на културата. Даниел Панов подчерта, че още през следващата година този въпрос ще намери решение с нов законопроект за устройство на територията, който ще разшири правомощията на държавата и общините спрямо бездействащите собственици.

Кандидатът за кмет на Велико Търново заяви, че в най-скоро време градът отново ще разполага с местни представители на Националния институт за недвижимо културно наследство. Двете щатни позиции бяха премахнати по времето на Кабинета Орешарски. С възстановяването им няма да се губи време при одобряване на проектите за реставрация и ремонт на сгради паметници на културата.

Дима Максимова

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.