Над 100 палестинци са ранени при сблъсъци с израелски военни по границата на Газа

Цветан Цветанов се срещна с председателя на албанския парламент Грамоз Ручи

Мъж е арестуван в Загреб, след като стреля с Калашник по детска градина

Съдят мъж, дал подкуп за брак на българка с нелегален чужденец

Ирландия легализира абортите след референдум

Мутри отиват на балет – ето какво става

Путин разказвал вицове и се шегувал на срещата с чуждите медии

Колумбия ще стане първият „глобален партньор“ на НАТО от Латинска Америка

Шест души са ранени при сблъсъци в мигрантски лагер на остров Лесбос

Мария Захарова: Следствието по полет МН17 игнорира данните на Русия

Путин: Великобритания обвинява Русия „във всички смъртни грехове“

Тръмп смята, че срещата със Северна Корея все пак може да се състои

Днес е Черешова задушница, почитаме паметта на починалите

Ученик откри стрелба по време на изпит в Индиана, обезвреди го учител

“Левски” през 2017/18: Седем стъпки към Десетата

Даниел Панов: Благодарение на архитектите развиваме концепцията за Старото военно училище

Даниел Панов благодари на архитектите от Велико Търново за развитието на концепцията за Старото военно училище. „По идеята за нов и зелен градски център се работи усилено. Вече имаме гарантирано рамково финансиране за терена по новата оперативна програма „Региони в растеж.

Знаете, че Велико Търново отново е сред най-големите български градове и е във Втора агломерация заедно с Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. Това ни дава още по-големи възможности в настоящия планов период на европейските програми.

Вече имаме достъп до средства за спортна и транспортна инфраструктура”, обърна се Даниел Панов към представителите на Съюза на архитектите в старата столица.

Експертите оцениха изминалия мандат, в който Панов бе кмет на община Велико Търново, като успешен, с добри и ползотворни взаимни контакти. Аудиторията благодари на Даниел Панов, че е имала възможността да участва във взимането на важни решения за старата столица.

Кандидат-кметът на ГЕРБ за Велико Търново увери архитектите, че с тяхна подкрепа доброто взаимно сътрудничество и видимите резултати ще продължат и през следващите четири години.

Над два часа продължи разговорът между Даниел Панов и великотърновските архитекти. Бяха засегнати редица теми, свързани с бъдещите проекти, които вече имат гарантирано рамково финансиране по ОП „Региони в растеж”. Най-интересна бе темата за старата част на Велико Търново, която ще бъде изцяло преобразена.

Засегнат бе и въпросът за поддръжката на частните сгради в Старо Търново, които са паметници на културата. Даниел Панов подчерта, че още през следващата година този въпрос ще намери решение с нов законопроект за устройство на територията, който ще разшири правомощията на държавата и общините спрямо бездействащите собственици.

Кандидатът за кмет на Велико Търново заяви, че в най-скоро време градът отново ще разполага с местни представители на Националния институт за недвижимо културно наследство. Двете щатни позиции бяха премахнати по времето на Кабинета Орешарски. С възстановяването им няма да се губи време при одобряване на проектите за реставрация и ремонт на сгради паметници на културата.

Дима Максимова

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.