Кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова: За 3 години можем да променим облика на Видин

"С много труд, постоянство и желание за 3 г. можем да променим облика на Видин, който днес е в плачевно състояние". Това заяви кандидатът за кмет Росица Кирова, която с колеги - кандидати за общински съветници на гражданско обединение "Единни за промяна", се срещна с жители на к-с "Вида".

"Унизително и тъжно е да продължаваме да бъдем неми свидетели на отчайващото състояние, до което местната власт доведе Видин и видинчани. Да продължаваме безучастно да гледаме как съграденото през годините с парите на всички видинчани се руши. Стари детски градини, общински сгради и площадки са оставени в забвение. Уморени, под тежестта на времето, с изпочупени стъкла, прорасли в тях дървета, обрасли в бурени заради нехайството на управляващите. Няма населено място в община Видин, в което да няма пустеещи сгради. Време е да променим отношението си към общинската собственост, към това, което е на всички ни. Това е наше общо имущество. И отношението на кмета към това имущество трябва да е като към най-голямото и безценно богатство на света", каза пред своите съграждани Росица Кирова. Тя поясни, че екипът на "Единни за промяна" има волята и желанието да обнови общинския сграден фонд и той да започне да работи в полза на видинчани. Кирова обясни, че редица европейски програми дават възможност за ремонт и реконструкции на пустеещото общинско имущество, което да бъде преобразено в социални домове, центрове, летни обучителни лагери за деца и т.н.

"Болно ми е, че детските площадки, на които съм израснал, където е минало детството ми са заприличали на бунище. И най-големия ми страх като родител и като баща е, че след няколко години, когато моят син порасне и завърши училище, ще дойде и ще ми каже - татко, няма защо и за какво да остана във Видин, заминавам за чужбина", сподели кандидатът за общински съветник от "Единни за промяна" Светослав Петков. Младият видинчанин, който е треньор в детския футболен клуб във Видин, не скри огорчението си от бездушието на местната власт към най-младите жители на общината.

Лошо и некачествено изпълнение на проекти, липса на прозрачност в работата на общинската администрация, архитектурни недомислици - това бяха само част от тревогите, които споделиха жителите на квартал "Вида" пред представителите на "Единни за промяна".

"Пожелавам ви да сте жива и здрава. И заедно да успеем. Затова те избирам", емоционално възкликна побелял видинчанин към кандидатката за кмет на Видин Росица Кирова. От листата за "Единни за промяна" за пореден път заявиха категоричната си подкрепа за единствената жена кандидат за кмет - доказала се не само като добър стопанин, професионалист, ревностен защитник правата на видинчани, но и като човек с огромна сила и желание за промяна, по който път и посока Видин може да поеме на 25 октомври, гласувайки с бюлетина номер 11.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини