Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Българи дариха 178 000 евро за бебето Анди Чернодробната трансплантация ще е в Германия, някой от родителите ще е донор

Младен Маринов: Предприемаме всички мерки за засилена охрана на границата

Борисов към Шарл Мишел: Безопасността на външните граници има пряко отношение към общата сигурност на ЕС

Борисов и фон дер Лайен обсъдиха проблема с мигрантите в Турция

Първите тестове за коронавирус в отбора на „Лудогорец“ са отрицателни

Турция пусна бежанците (обзор) Премиерът Борисов прати армия и жандармерия по границата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ангела Меркел разкритикува нападението срещу турски войници в Сирия

Турция е поискала от Русия незабавно да спре огъня в Идлиб

ВМА: Всички проби, изследвани за коронавирус днес, са отрицателни

В Ямбол договориха участъците, за които няма да се искат винетки

Йорданка Фандъкова: София ще кандидатства за европейска зелена столица

София ще кандидатства за европейска зелена столица, това стана ясно по време на среща между Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София и представители на Гражданска инициатива „София – зелена столица“. Срещата се състоя в предизборния щаб на ГЕРБ – София и на нея присъстваха представители на „Грийнпийс“, Група ГРАД, „Спаси София“ и индустриален клъстер Електромобили, които са част от 22 организации, обединени в гражданската инициатива. Присъстваха също кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Малина Едрева, Лорита Радева, Николай Стойнев, Зафир Зарков, както и кандидатите за кметове на райони инж. Димитър Димов („Надежда“), Любомир Дреков („Лозенец“) и Ева Митова („Подуяне“).

Йорданка Фандъкова покани експерти от гражданските организации, които преди месец внесоха предложението общината да кандидатства, да се включат в подготовката на кандидатурата на София за европейска зелена столица. 

„Убедена съм, че София има потенциал да стане европейска зелена столица. Всички проекти, които реализирахме в последните години, целят намаляване на вредните емисии и по-чиста околна среда“, каза Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че София вече произвежда електроенергия и компост от отпадъци и има изградени 7 детски градини, които използват изцяло възобновяеми енергийни източници.

„Вече имаме одобрен проект за инсталация, която произвежда пелети – целта ни е с тях да заменим твърдото гориво, което е един от основните източници на фини прахови частици“, заяви Фандъкова. Столична община в последните години започна рекултивация на старите депа за битови отпадъци, чийто терени се залесяват.

„В момента изграждаме системата за управление на трафика, с която се дава предимство на колите на градския транспорт. Ефектът от нея ще е намаляване на времето за придвижване в града с 1/3 и с 25% намаляване на вредните емисии“, подчерта още Йорданка Фандъкова.  

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.