Зов за помощ! Нека помогнем на 28-годишния Владислав Кипров от Благоевград

Задържаха 27-годишен българин с Европейска заповед за арест в Италия

Илюзията „Титаник” никога не потъва

Пострадала пешеходка осъди застраховател да й плати 15 000 лева обезщетение Заради продължително лечение на фрактура, жената останала с атрофирали мускули на едната ръка

Ще преосмислим дейността на Центъра за интеграция на учениците от малцинствата, заяви министър Вълчев

465 училища и детски градини са в грипна ваканция

Дебатът за цената на водата в Шумен се върти в омагьосан кръв, заяви министър Аврамова

Въпросите, от които Гебрев бяга като дявол от тамян Три опита да превземе "Дунарит", точи го в полза на Цветан Василев и Малофеев

Заловиха четирима крадци на ток в Берковско

78-годишен мъж е починал при пожар в центъра на Русе

Екатерина Захариева: Краткосрочните пътувания на европейските граждани до Великобритания ще са без визи

Грипната ваканция в Бургас се удължава

Парламентът прие на първо четене Закона за социалните услуги

Два изтребителя-бомбардировача Су-34 са се ударили над Татарския пролив

Разпитват бизнесмена Емилиян Гебрев

Плевнелиев заложи на съдии милионери (обзор)

Президентът Росен Плевнелиев е заложил на заможни съдии, които ще го представляват в Конституционния съд. Бъдещите конституционни съдии от квотата на президента проф. Мариана Карагьозова-Финкова и Филип Димитров обявиха декларациите за доходите и имуществото си вчера.

От документа на бившия премиер Филип Димитров става ясно, че той влиза в КС с 5 апартамента – в Брюксел, София и Пловдив, собственост на семейството му. Четири от имотите се водят на съпругата му Елена Георгиева, която е лекар, а само този в белгийската столица е на името на двамата. Той е от 100 кв. м и е купен през 2011 г. за 238 000 евро. Димитров е посочил в декларацията си, че апартаментът в Брюксел е придобит с кредит от 193 000 евро и лични спестявания. Доста по-скъпо е оценен последният имот, който е придобила съпругата на Димитров. В декларацията е посочено, че през 2012 г. тя е наследила от майка си апартамент от 106 кв. м в София, който е оценен на 899 729 лв. Тъщата на Филип Димитров го е купила със спестяванията си от работа в Либия.

Самият Димитров е посочил, че е спестил 425 100 евро от заплатата си, докато е бил посланик в грузинската столица Тбилиси. В началото на демокрацията (1991-1992) Димитров беше премиер на страната. В имотната си декларация Димитров е посочил, че през 2008 г. си е купил Хонда CRV за 40 000 лв.

И ако от декларацията излиза, че съпругата на Димитров е по-имотна, то той има доста повече спестявания от нея. Общо семейството е декларирало 478 504 лв. в банки. Най-големият влог е от 218 000 евро на името на бившия премиер.

Семейството на другия юрист, когото президентът Росен Плевнелиев реши да изпрати в КС – проф. Мариана Карагьозова, също притежава доста имоти.
Тя е съпруга на известния кардиохирург от Окръжна болница и бивш министър на здравеопазването Божидар Финков. Двамата имат три апартамента в София от по 99 кв. м, 104 кв. м и 164 кв. м. Последния са купили през 2011 г. за 742 000 лв. Семейството притежава и лятна вила в Рибарица, и апартамент в Созопол.
Проф. Карагьозова и Божидар Финков са успели да спестят 849 288 лв., става ясно от декларацията на Финкова. Те са разпределени в 8 влога, като всеки от тях е под гарантираната сума при фалит. В декларацията е посочено, че парите са от спестявания, заплати, хонорари и наследство. Доходите на Божидар Финков за миналата година са близо 236 000 лв., а на проф Карагьозова – малко над 24 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.