Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Плевнелиев заложи на съдии милионери (обзор)

Президентът Росен Плевнелиев е заложил на заможни съдии, които ще го представляват в Конституционния съд. Бъдещите конституционни съдии от квотата на президента проф. Мариана Карагьозова-Финкова и Филип Димитров обявиха декларациите за доходите и имуществото си вчера.

От документа на бившия премиер Филип Димитров става ясно, че той влиза в КС с 5 апартамента – в Брюксел, София и Пловдив, собственост на семейството му. Четири от имотите се водят на съпругата му Елена Георгиева, която е лекар, а само този в белгийската столица е на името на двамата. Той е от 100 кв. м и е купен през 2011 г. за 238 000 евро. Димитров е посочил в декларацията си, че апартаментът в Брюксел е придобит с кредит от 193 000 евро и лични спестявания. Доста по-скъпо е оценен последният имот, който е придобила съпругата на Димитров. В декларацията е посочено, че през 2012 г. тя е наследила от майка си апартамент от 106 кв. м в София, който е оценен на 899 729 лв. Тъщата на Филип Димитров го е купила със спестяванията си от работа в Либия.

Самият Димитров е посочил, че е спестил 425 100 евро от заплатата си, докато е бил посланик в грузинската столица Тбилиси. В началото на демокрацията (1991-1992) Димитров беше премиер на страната. В имотната си декларация Димитров е посочил, че през 2008 г. си е купил Хонда CRV за 40 000 лв.

И ако от декларацията излиза, че съпругата на Димитров е по-имотна, то той има доста повече спестявания от нея. Общо семейството е декларирало 478 504 лв. в банки. Най-големият влог е от 218 000 евро на името на бившия премиер.

Семейството на другия юрист, когото президентът Росен Плевнелиев реши да изпрати в КС – проф. Мариана Карагьозова, също притежава доста имоти.
Тя е съпруга на известния кардиохирург от Окръжна болница и бивш министър на здравеопазването Божидар Финков. Двамата имат три апартамента в София от по 99 кв. м, 104 кв. м и 164 кв. м. Последния са купили през 2011 г. за 742 000 лв. Семейството притежава и лятна вила в Рибарица, и апартамент в Созопол.
Проф. Карагьозова и Божидар Финков са успели да спестят 849 288 лв., става ясно от декларацията на Финкова. Те са разпределени в 8 влога, като всеки от тях е под гарантираната сума при фалит. В декларацията е посочено, че парите са от спестявания, заплати, хонорари и наследство. Доходите на Божидар Финков за миналата година са близо 236 000 лв., а на проф Карагьозова – малко над 24 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете