На 21 септември 2018 да почерпят

Драма: „Лудогорец“ пропиля два гола аванс срещу „Байер“ и остана с празни ръце

Мръсните тайни на интернет гигантите “Епъл”, “Амазон”, “Фейсбук” и “Гугъл” имат безпрецедентен достъп до личния ни живот

Йордан Йовчев излиза от „Фермата“ Участниците изпратиха олимпийския медалист със сълзи

Двете Кореи приключиха президентската среща на свещен връх

САЩ въведоха санкции срещу 33 длъжностни лица, свързани в ВПК на Русия

Бум в производството на кока в Колумбия Около 1400 т са произведени през 2017 г.

София с план за чист въздух Обмислят подмяна на отоплителните инсталации с печки на пелети, разширяване на газопреносната мрежа и филтри на комините

Роналдо сред грубияните във футбола

ООН: Половината от бедните хора по света са деца

Рокадите в кабинета сблъскаха отново президент и премиер (обзор) България загуби една седмица заради войната между институциите

Родител нападнал учителка в Старозагорско Двете страни са с напълно различни версии за случилото се

Инцидент с отравяне в Солсбъри се оказа измама Пострадалата Анна Шапиро се представяла за агентка на Мосад

500 млн. лв. е загубата от нелегални цигари Дупка в закона - няма наказание за производството на тютюневи изделия без бандерол

Венеция с нови глоби за туристи До 500 евро за седене и лежане на земята

АБВ иска агенция за превенция при бедствия

Нова държавна агенция да отговаря за превенцията при бедствия, настояват от гражданския съвет на АБВ. Идеята е новата структура да е на пряко подчинение на премиера Бойко Борисов. В момента за превенция при бедствия отговаря главна дирекция в МВР.

„През последните години при най-малкия дъжд държавата понася жертви и големи материални щети. Към последната година те са 119 млн. лева“, обясни инж. Валери Младенов от съвета.

Според експертите от АБВ са нужни обучения на кметовете, за да знаят те как да реагират по време на бедствие, наводнение или пожар, а не да чакат „да се появят с ботушите премиерът и министрите на другия ден“. В момента такива обучения не се правят.

Освен обучителни центрове в страната от АБВ предлагат още да бъдат формирани и шест крупни спасителни отряда, които да могат да реагират при различни бедствия.

„Какъв смисъл има да говорим за национална сигурност, ако в собствената си страна сме потънали в кал, има пожари и непрекъснато се взривяват обекти“, обясни председателят на гражданския съвет проф. Любомир Халачев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.