Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сменяме само старите касови апарати Произведените през последните две години машини, ще имат нужда само от обновяване на софтуера

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Плевнелиев издига протеже до вицеадмирал

Съветникът на президента Росен Плевнелиев по военната сигурност контраадмирал Георги Фиданов ще напусне президентството и ще бъде назначен за представител във Военния комитет на НАТО. За тази длъжност се полага чин вицеадмирал. Толкова звезди има и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Политическото ръководство на МО и тази пролет не предложи началника на войската да стане адмирал.

На закрито заседание МС одобри вчера проект на междуправителствено споразумение за ремонт на изтребители МиГ-29 в Полша. Тепърва договорът ще бъде подписан.
Споразумението предвижда ремонт на 6 двигателя, както и временно ползване на 2 полски двигателя за период от 2 години. Договорената цена е 1 023 000 евро на двигател.

Авиационни експерти изчислиха, че цената на този ремонт ще излезе по-скъпо, отколкото в Русия. В Полша двигателите ще получат ресурс за 250 часа. За същите пари РСК „МиГ“ дава 350 часа, като след преглед може да скочат до 500 часа.

В документа се уточняват и детайли, като начина за решаване на спорове между двете страни и гаранцията за качество на ремонта, зад който застава полската държава. След като министър Николай Ненчев подпише споразумението, то ще бъде внесено от МС за ратификация в Народното събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете