Мария Календерска с емоционален въпрос към столичната полиция

Инцидентът с 13-годишното момче, нападнато преди дни в центъра на София от неизвестни засега бандити, е предизвикал емоционалната реакция на кандидатката за кмет на София Мария Календерска, съобщиха от "България без цензура".

Тя припомня, че улица "Цар Симеон", на която се е случило нападението, е улица без българско присъствие, защото е завладяна от нелегалните имигранти. През последния месец там се случи поредица от инциденти, сред които и такива със смъртни случаи.

Това е причината Календерска да поиска от СДВР ясен отговор кой напада децата по улиците на София.

Ето изказването й във фейсбук:

ВЪПРОС КЪМ СДВР - КОЙ НАПАДА ДЕЦА ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ?

Миналия петък едно момче на 13 години беше нападнато на централна улица в София.

Улицата е "Цар Симеон" и по нея отдавна не се движат българи. Тя е заета от нелегалните мигранти. Това е трети инцидент с нападение, стигнал до медиите, за последния месец. Имаше и смъртни случаи, и побой над жена.

Сега нападнаха дете.

Медиите скриха лицата им, за да не се създават настроения срещу бежанците. Но има кадри, на които безспорно се виждат виновниците. Не знам дали са бежанци, но се надявам полицията да знае.

Преди два месеца минах оттам с камера, заснех улицата, пълна с мургави и жестоки лица, без никакво българско присъствие. Още тогава поисках общинска полиция да удвои присъствието си по улиците, но не за да паркира правилно коли, а за да пази гражданите на София.

Поисках улично осветление, защото тези места вечер са недостъпни за жени и деца.

Досегашната кметица Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova е твърде толерантна, твърде добра и твърде дълго пренебрегва безопасността на хората.

За мен сигурността и здравето на живеещите в София са приоритет, от който няма да отстъпя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини