Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Франкофони във Варна за Западните Балкани Ципрас шашнал Меркел и Юнкер с прическа като българския премиер

Омбудсманът Манолова: Няма да чакам да почукат на вратата ми, ще обиколя страната

Няма да чакам хората от най-отдалечените места да стигнат до София и да почукат на вратата ми, ще посрещам проблемите на място.

Това каза пред журналисти новоизбраният омбудсман на България Мая Манолова.

На въпрос защо мандатът ѝ ще започне с обиколка из страната, Манолова обясни, че е обещала да бъде активен омбудсман, който ще отиде във всеки град и село, за да чуе проблемите на българските граждани. 

“Ще действам превантивно и няма да чакам хората от най-отдалечените места да стигнат до София и да почукат на вратата ми. Ще посрещам проблемите на място – нормално е да започна с обиколка из страната”, допълни тя.

“По този начин ще мога да формулирам най-важните за българите приоритети, с които ще започна своята работа през следващата година. На дневен ред ще бъде това, което вълнува хората, а не това, което академично съм си намислила”, посочи тя.

Във връзка с това какво вълнува хората, Манолова заяви: “Пред скоба ще извадя проблемите на най-уязвимите социални групи, на хората, които имат най-голямо социално страдание – хората с увреждания, децата в риск, социално слабите”.

Мая Манолова каза още, че през последните два месеца, след избора ѝ за омбудсман, към нея са се обърнали десетки граждани по телефона, чрез имейли и писма.

“Проблемите, които те поставят, са очаквани. Свързани са с проблеми на животновъди, които имат проблеми с администрацията, хора, които не могат да получат енергийни помощи за предстоящата зима, за проблеми с мобилните оператори, банките, частните съдебни изпълнители. Очакванията към мен и работата ми наистина са огромни – за това, че буквално с летящ старт от първия ден ще започна да работя с решаването на проблемите им. Не мисля, да ги разочаровам, няма да губя и минута. Още не съм решила дали ще започна с приемна в София или някъде в страната, но хората, които вече са дали заявка, че искат да дойдат в първия ми работен ден, не са малко. Надявам се, че поне част от техните проблеми да решим незабавно”, каза още тя.

На въпрос кога ще започне обиколката – преди или след местните избори, Манолова уточни, че това е основният повод за размисъл, тъй като, ако изборите не са били сега, е щяла да започне от Северозападния регион, от където има покана от неправителствени организации. “Много внимателно ще преценя дали по някакъв начин няма да окаже влияние, макар и нежелано от мен, върху местния вот. По-вероятно е да започна с приемната си в София, но това е въпрос, който предстои да бъде уточнен”, допълни тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.