Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Омбудсманът Манолова: Няма да чакам да почукат на вратата ми, ще обиколя страната

Няма да чакам хората от най-отдалечените места да стигнат до София и да почукат на вратата ми, ще посрещам проблемите на място.

Това каза пред журналисти новоизбраният омбудсман на България Мая Манолова.

На въпрос защо мандатът ѝ ще започне с обиколка из страната, Манолова обясни, че е обещала да бъде активен омбудсман, който ще отиде във всеки град и село, за да чуе проблемите на българските граждани. 

„Ще действам превантивно и няма да чакам хората от най-отдалечените места да стигнат до София и да почукат на вратата ми. Ще посрещам проблемите на място – нормално е да започна с обиколка из страната“, допълни тя.

„По този начин ще мога да формулирам най-важните за българите приоритети, с които ще започна своята работа през следващата година. На дневен ред ще бъде това, което вълнува хората, а не това, което академично съм си намислила“, посочи тя.

Във връзка с това какво вълнува хората, Манолова заяви: „Пред скоба ще извадя проблемите на най-уязвимите социални групи, на хората, които имат най-голямо социално страдание – хората с увреждания, децата в риск, социално слабите“.

Мая Манолова каза още, че през последните два месеца, след избора ѝ за омбудсман, към нея са се обърнали десетки граждани по телефона, чрез имейли и писма.

„Проблемите, които те поставят, са очаквани. Свързани са с проблеми на животновъди, които имат проблеми с администрацията, хора, които не могат да получат енергийни помощи за предстоящата зима, за проблеми с мобилните оператори, банките, частните съдебни изпълнители. Очакванията към мен и работата ми наистина са огромни – за това, че буквално с летящ старт от първия ден ще започна да работя с решаването на проблемите им. Не мисля, да ги разочаровам, няма да губя и минута. Още не съм решила дали ще започна с приемна в София или някъде в страната, но хората, които вече са дали заявка, че искат да дойдат в първия ми работен ден, не са малко. Надявам се, че поне част от техните проблеми да решим незабавно“, каза още тя.

На въпрос кога ще започне обиколката – преди или след местните избори, Манолова уточни, че това е основният повод за размисъл, тъй като, ако изборите не са били сега, е щяла да започне от Северозападния регион, от където има покана от неправителствени организации. „Много внимателно ще преценя дали по някакъв начин няма да окаже влияние, макар и нежелано от мен, върху местния вот. По-вероятно е да започна с приемната си в София, но това е въпрос, който предстои да бъде уточнен“, допълни тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.