Пуснаха от ареста таксиджия, карал с 230 км, срещу гаранция от 3000 лева

Пуснаха от ареста младеж, който преди броени дни е шофирал с 230 км/ч в горнооряховското село Поликраище срещу парична гаранция от 3000 лв. Мярката за неотклонение е била определена в сряда късно следобяд от Районния съд в железничарския град.

23-годишният джигит бе задържан, защото правил автодемонстрации по прав участък на главния път Свиленград-Русе в населеното място.Антон Бундев работи като таксиметров шофьор, а уменията си на автопилот демонстрирал с лек автомобил "Пежо". Изявите му на пътя били заснети от негов приятел, който се е возил на задната седалка на колата, а след това качил клипа в интернет. Освен Антон Бундев бе арестуван и авторът на видеоматериала.

Във видеото, което участникът в екстремната проява завъртял в социалните мрежи, ясно се вижда както стрелката на километража, която сочи 230 км. Освен това шофьорът показва среден пръст на всички, които искат спешни мерки срещу потенциалните убийци на пътя.

Срещу А. Б. бе образувано досъдебно производство по чл.325 от НК за хулиганство. Оказало се, че той е пътен рецидивист със 17 акта и фиша за превишена скорост. Нарушенията му са от 2013 г до сега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини