Директор на ЦРУ укрил информация за убийството на Джон Ф. Кенеди

Директор на ЦРУ е бил част от укриване на информация за убийството на президента Джон Ф. Кенеди, се твърди в доклад, съобщава The Independent.

Петдесет години след убийството, ЦРУ представи доклад, който някога е бил поверителен, намекващ, че висши служители на ЦРУ са били „съучастници“ в укриването на информация тогава.

Директорът на ЦРУ Джон Маккон е бил в основата на „добронамереното укриване“, се казва в доклада, който сега е достъпен в Архива на националната сигурност в университета „Джордж Вашингтон“.

Маккон и други висши служители на ЦРУ са обвинени, че са запазили в тайна „подстрекаваща“ информация от комисията „Уорън“ – създадена от президента Линдън Джонсън да разследва убийството на Джон Ф. Кенеди.

Докладът е написан от историка на ЦРУ Дейвид Робарж и според него укриването на информация е имало за цел комисията да се фокусира върху „смятаната от Управлението по онова време за „най-добрата истина“ – че Лий Харви Осуалд е действал сам при убийството на Кенеди“. Маккон не е информирал комисията за плановете на ЦРУ за покушение срещу Фидел Кастро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят