На 19 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 19.02.2020

Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Плевнелиев: Договорът за добросъседство с Македония ще даде нов импулс в двустранните отношения с България

България желае искрено и е готова да бъде двигател на европейската интеграция на Република Македония. Напредъкът на всяка държава от Балканите в този процес ще бъде успех и за целия регион. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с президента на Република Македония Георге Иванов. Българският държавен глава отново подчерта, че подкрепата на страната ни не е безусловна и призова за ускоряване на подписването на двустранен Договор за добросъседство, който ще даде нов импулс в двустранните отношения и ще ускори процеса на европейска интеграция за Република Македония, съобщиха от президентския пресцентър

„За България е много важно да бъде преодоляно усещането, че в Република Македония периодично се провеждат антибългарски кампании“, посочи още президентът Плевнелиев и призова за съвместно отбелязване на бележити личности и събития от общата ни история. Държавният глава припомни, че страната ни има двустранни договори за добросъседство с много от своите съседи в Югоизточна Европа и днес изгражда с тях ползотворно и взаимноизгодно сътрудничество.

„Време е за нови отношения между Република България и Република Македония“, заяви президентът Георге Иванов. Президентите призоваха министерствата на външните работи на двете държави да решат спорните въпроси в преговорния процес за подписването на двустранен Договор за добросъседство.

И Росен Плевнелиев, и Георге Иванов се обявиха за ускоряване на изграждането на регионалните транспортни и енергийни връзки, които да променят облика на Югоизточна Европа и да насърчат взаимната търговия, инвестициите и туризма.

Обща беше и позицията на двамата президенти, че безпрецедентният миграционен натиск към Европа изисква сътрудничество, общи действия и решения за преодоляването на тази криза.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.