Откриха таен арсенал в дома на ловец край Монтана

Голямо количество нелегални пушки, пистолети и патрони намериха полицаи при спецоперация в къщата на 60-годишен мъж в село край Монтана. При обиска са открити и незаконно притежавани сини лампи на МВР и друго полицейско оборудване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

След получен сигнал за тайния арсенал криминалисти, служители на РУ на МВР в Монтана и полицаи със следово куче влезли и претърсили до основи дома на Красимир П. в село Габровница. Пазители на реда открили и иззели 6 пушки - гладкоцевни и карабини, 9 пистолета, 14 935 патрони за нарезни оръжия, 2 цеви за пушки, 2 приклада и 2 кутии с чашки за пневматична пушка.

При обиска са били намерени и 2 сини полицейски лампи, белезници в калъф с 2 ключа и стоп палка с надпис "МВР". Нелегалният арсенал е конфискуван и ще бъде извършена експертиза, за да се установи дали с оръжията са извършвани престъпления. Красимир П. е дългогодишен ловец и е на отговорен пост в завод в Монтана, казаха запознати. Според тях с оръжието мъжът е бракониерствал от години. По случая е образувано досъдебно производство. През отминалия месец полицията в Монтана разби три нелегални склада с оръжие в региона и прибра близо 100 пушки и пистолети и повече от 30 000 патрона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони