Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

Полупризнанията на Василев: Банкерът беглец иска помощ от вложителите. Щял да спасява активите на КТБ

Както „Труд” предвиди вчера, банкерът беглец Цветан Василев отново ни заля с нова порция измислици и объркани обяснения за неговата невинност.

В интервюто, което даде от скривалището си в Белград пред Люба Кулезич, той почти си призна за кухите фирми, в които са потъвали милиони от КТБ, но не си призна, че чрез подставени лица като Гриша Ганчев, шофьори и секретарки все още продължава да държи активи на банката, за което свидетелстват и разплащанията за завода за стъкло в Сърбия, както и непрекъснатите медийни услуги, които ползва в България.

Василев заяви, че с това интервю се обръщал към премиера Бойко Борисов и искал да му помогне за спасяването на активите на КТБ. Но постави като условие собственото си участие в заветното „спасение”. За да обясни защо спасителната акция не може да мине без него, се наложи банкерът беглец да направи полупризнанието, че тези активи са „много проекти, в които банката е била представена чрез някои от т.нар. кухи фирми, но това е било с цел да се създаде наистина банкируем проект”. „Говоря за много такива неща, които наистина могат да бъдат оздравени и те да възстановят изцяло ангажираните за тяхното изграждане ресурси от КТБ”, обяснява Василев.

За „спасяването” на активите Василев обяснява как трябвало да се иска подкрепа и от вложителите. Той дори е сигурен, че те ще го подкрепят. „Сигурен съм, че ще намерим подкрепа и от вложителите, защото единствената цел на тези вложители, които останаха неудовлетворени, е една – да намерят поне частично компенсиране на изгубените от тях пари”, каза банкерът.

Тези негови мисли са абсолютно доказателство, че той живее в паралелен свят. Може би поради душевното си разстройство е забравил, че именно заради ограбването на банката чрез неговите схеми и кухи фирми сега Фондът за гарантиране на влоговете трябва да плаща 3,4 млрд. лв. на вложителите. Може би не помни и че минути преди да иска помощ от вложителите, обясни, че го притеснявало „бездушието на обществото” и че „обществото е сляпо”.

Дали Василев си мисли, че вложителите, които изгоряха с парите си в „стабилната” му банка, са от някакво друго общество?! Кой знае… В неговата реалност явно има различни общества и действат други морални и банкови закони.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.