Парламентът на Иран спря работа заради коронавируса

Два автобуса с деца са блокирани на Витоша заради снега

Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Гърция затвори пропускателен пункт на границата с Турция Взема максимално строги мерки за опазване на сухопътните и морските си граници

ЕК: Очакваме Турция да спази обещанията си относно бежанците

Полупризнанията на Василев: Банкерът беглец иска помощ от вложителите. Щял да спасява активите на КТБ

Както „Труд” предвиди вчера, банкерът беглец Цветан Василев отново ни заля с нова порция измислици и объркани обяснения за неговата невинност.

В интервюто, което даде от скривалището си в Белград пред Люба Кулезич, той почти си призна за кухите фирми, в които са потъвали милиони от КТБ, но не си призна, че чрез подставени лица като Гриша Ганчев, шофьори и секретарки все още продължава да държи активи на банката, за което свидетелстват и разплащанията за завода за стъкло в Сърбия, както и непрекъснатите медийни услуги, които ползва в България.

Василев заяви, че с това интервю се обръщал към премиера Бойко Борисов и искал да му помогне за спасяването на активите на КТБ. Но постави като условие собственото си участие в заветното „спасение”. За да обясни защо спасителната акция не може да мине без него, се наложи банкерът беглец да направи полупризнанието, че тези активи са „много проекти, в които банката е била представена чрез някои от т.нар. кухи фирми, но това е било с цел да се създаде наистина банкируем проект”. „Говоря за много такива неща, които наистина могат да бъдат оздравени и те да възстановят изцяло ангажираните за тяхното изграждане ресурси от КТБ”, обяснява Василев.

За „спасяването” на активите Василев обяснява как трябвало да се иска подкрепа и от вложителите. Той дори е сигурен, че те ще го подкрепят. „Сигурен съм, че ще намерим подкрепа и от вложителите, защото единствената цел на тези вложители, които останаха неудовлетворени, е една – да намерят поне частично компенсиране на изгубените от тях пари”, каза банкерът.

Тези негови мисли са абсолютно доказателство, че той живее в паралелен свят. Може би поради душевното си разстройство е забравил, че именно заради ограбването на банката чрез неговите схеми и кухи фирми сега Фондът за гарантиране на влоговете трябва да плаща 3,4 млрд. лв. на вложителите. Може би не помни и че минути преди да иска помощ от вложителите, обясни, че го притеснявало „бездушието на обществото” и че „обществото е сляпо”.

Дали Василев си мисли, че вложителите, които изгоряха с парите си в „стабилната” му банка, са от някакво друго общество?! Кой знае… В неговата реалност явно има различни общества и действат други морални и банкови закони.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.