Пиже се предал миг преди да го приберат

Трайчо Василев-Пиже се предал сам в РУП-Самоков в сряда вечерта, след като по-рано през деня ЦИК свали имунитета му като кандидат за общински съветник и така стана възможно той да бъде разследван.

Ромският тартор, прочул се с нападението над екип на Нова тв, влязъл през задния вход в районното минути преди ченгетата да излязат оттам, за да го задържат в дома му. Това даде основание на негови съграждани да предположат вчера, че е бил предупреден за ареста.

Пиже, негови авери и синът му биха шофьор и оператор на Нова тв, счупиха камерата и колата им и блъскаха репортерката Надя Ганчева във вторник сутринта. Журналистите искаха да вземат интервю от него, защото 2 години по-рано тяхно разследване показа, че той организира в ромската махала “частно енерго” с краден ток. След като пострадаха, те разкриха и друго - че той е кандидат-общинар от листата на ДПС, макар че има 7 присъди за побои и хулиганство и едно висящо дело за посегателство над полицай. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и за престъплението срещу телевизионерите.

“ДПС приветства решението на прокуратурата за снемане имунитета на кандидата за общински съветник Трайчо Василев-Пиже. Крайно време е в България да има някой осъден за посегателство над журналист.” Това заяви в Арбанаси лидерът на ДПС Лютви Местан. Той обяви, че на заседание на Централното бюро лично ще постави въпроса за политическата отговорност на местната структура в Самоков, която номинирала подобни кандидати. “Не изключвам тази структура да бъде разформирована, да се проведе нова конференция и да се избере ново ръководство на партията ни в Самоков”, заяви Местан. По-рано стана ясно, че в листата там е и ромът Борис Илиев-Водката, също известен като крадец на ток.

“Нека да загубим гласове заради тази позиция. Не искам гласа на нито един, който би посегнал на журналист. Ние можем без него”, каза Местан. Той добави, че “за краткото време на номинациите е физически невъзможно да се провери житието и битието на всички кандидати”.

“Местан не трябва да се прави, че не познава Пиже. Много добре го познава и знае, че е втори в листата на ДПС за Самоков”, заяви обаче лидерът на “Евророма” Цветелин Кънчев по Би Ти Ви. Той заяви, че Местан и други шефове на ДПС били на гости на своя депутат Борис Методиев-Бат Сали и на Пиже за Василица.

В отговор от предизбория щаб на ДПС заявиха, че Кънчев “ще бъде съден за клевета”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини