Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви Били са вътре като арестанти

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Чавдар Трифонов: Училищните дворове да станат центрове за масов спорт

Училищните дворове да се превърнат в центрове за масов спорт в кварталите още в следващия кметски мандат, е амбицията на кандидат-кмета на коалиция „Реформатори и Патриоти – решението за Варна” Чавдар Трифонов. В програмата му е заложена модернизация и изграждане на спортни съоръжения, които в извънучебно време да се ползват от жителите на съответния район.

Проекта си Трифонов сподели по време на среща с представители на спортните клубове и туристическите дружества в града.

Наложително е и изграждането на нова мултифункционална спортна зала за провеждане на състезания на национално ниво, категоричен е Трифонов. Парадоксално е в град като Варна отборите да се молят да не вали дъжд, за да не губят служебно, само заради окаяното състояние на зала „Владислав“ в спортен комплекс „Черно море“. В същото време те не могат да си позволят Двореца на културата и спорта заради високата цена, определена за ползване на залите от общинското дружество.

Най-малко още два плувни комплекса са нужни на Варна, смята още кандидат-кметът на Реформаторте и Патриотите. Единият задължително трябва да бъде в „Аспарухово“, а другият – в район „Владислав Варненчик”. Най-големият район в града – „Приморски”, също има нужда от още един басейн, смята Трифонов.

Той обеща да постави на обсъждане предложението на спортната общественост басейнът във Военноморско училище да бъде отворен за ползване от граждани и захранен с минерална вода от Двореца на културата и спорта.

Общината трябва да се ангажира с подпомагане на варненски спортисти за високи спортни постижения. Всеки състезател, постигнал висок спортен резултат, да получава общинска стипендия през следващата година за подготовката си, предлага Чавдар Трифонов.

За да бъдат осигурени свежи пари за спорта във Варна, кандидат-кметът на дясната коалиция предлагат облекчения за дарителите чрез лостовете, които има общината – намаление на данък сгради и такса смет с решение на Общинския съвет. Трябва да направим така, че парите от бизнеса да отиват директно към спорта, е не да минават през общината и да се разпределят от там, смята Трифонов, който е и председател на Плувни спортни клубове „Черно море”.

„Винаги съм подпомагал спорта – и като човек от бизнеса, и като мениджър. Ще продължавам да го правя и като кмет. Защото спортът е не само здраве, спортът е дисциплина, възпитание и държи децата далеч от съвременните пороци”, коментира Чавдар Трифонов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.