На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Даниел Панов: Продължаваме с преобразяването на кварталите

ДИМА МАКСИМОВА

Санирането на 15 панелни блокове започва напролет

Преобразяването на кварталите във Велико Търново ще продължи, обяви Даниел Панов на среща с жители на кв. „Бузлужда”. Досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за втори мандат подчерта, че дейностите са заложени с проекти по Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, който бе създаден от екипа на Панов. Разработки за 43 милиона лева вече са с гарантирано финансиране по ОП „Региони в растеж”, обясни Даниел Панов.

Подобряването на градската среда в квартал „Бузлуджа” стартира със спечеления и защитен в мандата на Панов проект „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”. В момента тече реконструкция на парка и междублоковите пространства, изграждат се нови тротоари, подходи и поливна система. Същата дейност ще обхване и останалите зони между блоковете, бе отговорът на Даниел Панов на въпроси за терени, подходи към жилища и улици. Ще бъдат обновени и детските площадки в междублоковите пространства, като това не е някакво предизборно обещание, а заложена от Панов и екипа му инвестиция.

Кандидатът за втори мандат припомни, че за година и половина по време на кабинета на БСП и Пламен Орешарски европейските средства бяха спрени. „Това забави реализирането на някои от спечелените проекти, а други бяха отложени във времето”, обясни Панов. Той даде пример с одобрената разработка за втори воден цикъл, която е включва подмяна на ВиК-съоръженията в кварталите „Чолаковци” и „Варуша”, на колектора в Южната промишлена зона и ремонт на градската пречиствателна станция. Проектът е получил финансиране, но спирането на ОП „Околна среда” по времето „Експеримента Орешарски” е отложило реализацията му за настоящия програмен период на европейските програми.

Решение намери и въпросът с помещенията за пенсионерския клуб – тема, с която активно се спекулира в публичното пространство от кандидати за кметове, присъствали активно в местната власт през последните осем години. „Знаете, че преместването на клуба е от времето преди моя мандат. За жалост, няма свободни общински терени. Можем да обособим място в СОУ „Г. С. Раковски”, обясни Даниел Панов. Идеята бе приета с одобрение от присъстващите пенсионери.

„Г-н Панов, говорят ни, че ще трябва да си плащаме за саниране на блоковете, че няма да има подходи към магистрала „Хемус”. Вярно ли е това?”, попитаха великотърновци. Даниел Панов бе категоричен, че подобни твърдения са нелепи и неверни. „Процедурите за санирането на 15 блокове вече са в ход, очакваме работата да започне през пролетта”, отговори Даниел Панов.

Той припомни, че от следващата година програмите за енергийна ефективност ще бъдат достъпни и за собствениците на сгради – паметници на културата, стига притежателите на един имот да са най-малко двама. Даниел Панов обясни, че единият подход към магистрала „Хемус” ще е след Поликраище, където ще е пресечната точка с аутобана Русе – Велико Търново – Свиленград. Втората магистрала ще мине западно от Велико Търново, където също ще има подход.

„Велико Търново не е имало толкова деен кмет, продължавайте смело напред”, бе оценката за работата на Даниел Панов. Той благодари на великотърновци и им припомни, че победата още не е постигната и ще дойде само със силната им подкрепа на 25 октомври. По време на срещата присъстваха също кандидатите за общински съветници Деян Хаджийски, Венета Камбурова и Жельо Желев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.