Полицаи от Силистра задържаха трима мъже за извършване на незаконна иманярска дейност

Каракачанов оглави Националния комитет за честване на 1300 години от победата на кан Тервел при Константинопол

Футболен Биг Брадър заради хулиганите

Държавата отделя 25 млн. лева за извънкласни дейности в училищата

Кметовете в Шуменско с денонощни дежурства срещу пожари Заповед с мерки срещу огнени стихии

Росен Плевнелиев: Радев се държи като генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава

Стартира електронният прием за забавачките във Варна

Град Елена с паметна плоча в алеята ва Възраждането във Варна

Григор стигна до битка с Надал

Диспечерите на летището в Барселона планират стачки през лятото

Президентът иска национален център за действия при бедствия и кризи

Фандъкова обеща мирно протичане на София Прайд

Свазиленд с ново име – еСватини

ЦСКА поиска главата на дисципа

Лавров: Путин и Тръмп няма да допуснат война Москва плаши с доставка на С-300 за Сирия

Даниел Панов: Продължаваме с преобразяването на кварталите

ДИМА МАКСИМОВА

Санирането на 15 панелни блокове започва напролет

Преобразяването на кварталите във Велико Търново ще продължи, обяви Даниел Панов на среща с жители на кв. „Бузлужда”. Досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за втори мандат подчерта, че дейностите са заложени с проекти по Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, който бе създаден от екипа на Панов. Разработки за 43 милиона лева вече са с гарантирано финансиране по ОП „Региони в растеж”, обясни Даниел Панов.

Подобряването на градската среда в квартал „Бузлуджа” стартира със спечеления и защитен в мандата на Панов проект „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”. В момента тече реконструкция на парка и междублоковите пространства, изграждат се нови тротоари, подходи и поливна система. Същата дейност ще обхване и останалите зони между блоковете, бе отговорът на Даниел Панов на въпроси за терени, подходи към жилища и улици. Ще бъдат обновени и детските площадки в междублоковите пространства, като това не е някакво предизборно обещание, а заложена от Панов и екипа му инвестиция.

Кандидатът за втори мандат припомни, че за година и половина по време на кабинета на БСП и Пламен Орешарски европейските средства бяха спрени. „Това забави реализирането на някои от спечелените проекти, а други бяха отложени във времето”, обясни Панов. Той даде пример с одобрената разработка за втори воден цикъл, която е включва подмяна на ВиК-съоръженията в кварталите „Чолаковци” и „Варуша”, на колектора в Южната промишлена зона и ремонт на градската пречиствателна станция. Проектът е получил финансиране, но спирането на ОП „Околна среда” по времето „Експеримента Орешарски” е отложило реализацията му за настоящия програмен период на европейските програми.

Решение намери и въпросът с помещенията за пенсионерския клуб – тема, с която активно се спекулира в публичното пространство от кандидати за кметове, присъствали активно в местната власт през последните осем години. „Знаете, че преместването на клуба е от времето преди моя мандат. За жалост, няма свободни общински терени. Можем да обособим място в СОУ „Г. С. Раковски”, обясни Даниел Панов. Идеята бе приета с одобрение от присъстващите пенсионери.

„Г-н Панов, говорят ни, че ще трябва да си плащаме за саниране на блоковете, че няма да има подходи към магистрала „Хемус”. Вярно ли е това?”, попитаха великотърновци. Даниел Панов бе категоричен, че подобни твърдения са нелепи и неверни. „Процедурите за санирането на 15 блокове вече са в ход, очакваме работата да започне през пролетта”, отговори Даниел Панов.

Той припомни, че от следващата година програмите за енергийна ефективност ще бъдат достъпни и за собствениците на сгради – паметници на културата, стига притежателите на един имот да са най-малко двама. Даниел Панов обясни, че единият подход към магистрала „Хемус” ще е след Поликраище, където ще е пресечната точка с аутобана Русе – Велико Търново – Свиленград. Втората магистрала ще мине западно от Велико Търново, където също ще има подход.

„Велико Търново не е имало толкова деен кмет, продължавайте смело напред”, бе оценката за работата на Даниел Панов. Той благодари на великотърновци и им припомни, че победата още не е постигната и ще дойде само със силната им подкрепа на 25 октомври. По време на срещата присъстваха също кандидатите за общински съветници Деян Хаджийски, Венета Камбурова и Жельо Желев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.