Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Даниел Панов: Продължаваме с преобразяването на кварталите

ДИМА МАКСИМОВА

Санирането на 15 панелни блокове започва напролет

Преобразяването на кварталите във Велико Търново ще продължи, обяви Даниел Панов на среща с жители на кв. „Бузлужда”. Досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за втори мандат подчерта, че дейностите са заложени с проекти по Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, който бе създаден от екипа на Панов. Разработки за 43 милиона лева вече са с гарантирано финансиране по ОП „Региони в растеж”, обясни Даниел Панов.

Подобряването на градската среда в квартал „Бузлуджа” стартира със спечеления и защитен в мандата на Панов проект „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”. В момента тече реконструкция на парка и междублоковите пространства, изграждат се нови тротоари, подходи и поливна система. Същата дейност ще обхване и останалите зони между блоковете, бе отговорът на Даниел Панов на въпроси за терени, подходи към жилища и улици. Ще бъдат обновени и детските площадки в междублоковите пространства, като това не е някакво предизборно обещание, а заложена от Панов и екипа му инвестиция.

Кандидатът за втори мандат припомни, че за година и половина по време на кабинета на БСП и Пламен Орешарски европейските средства бяха спрени. „Това забави реализирането на някои от спечелените проекти, а други бяха отложени във времето”, обясни Панов. Той даде пример с одобрената разработка за втори воден цикъл, която е включва подмяна на ВиК-съоръженията в кварталите „Чолаковци” и „Варуша”, на колектора в Южната промишлена зона и ремонт на градската пречиствателна станция. Проектът е получил финансиране, но спирането на ОП „Околна среда” по времето „Експеримента Орешарски” е отложило реализацията му за настоящия програмен период на европейските програми.

Решение намери и въпросът с помещенията за пенсионерския клуб – тема, с която активно се спекулира в публичното пространство от кандидати за кметове, присъствали активно в местната власт през последните осем години. „Знаете, че преместването на клуба е от времето преди моя мандат. За жалост, няма свободни общински терени. Можем да обособим място в СОУ „Г. С. Раковски”, обясни Даниел Панов. Идеята бе приета с одобрение от присъстващите пенсионери.

„Г-н Панов, говорят ни, че ще трябва да си плащаме за саниране на блоковете, че няма да има подходи към магистрала „Хемус”. Вярно ли е това?”, попитаха великотърновци. Даниел Панов бе категоричен, че подобни твърдения са нелепи и неверни. „Процедурите за санирането на 15 блокове вече са в ход, очакваме работата да започне през пролетта”, отговори Даниел Панов.

Той припомни, че от следващата година програмите за енергийна ефективност ще бъдат достъпни и за собствениците на сгради – паметници на културата, стига притежателите на един имот да са най-малко двама. Даниел Панов обясни, че единият подход към магистрала „Хемус” ще е след Поликраище, където ще е пресечната точка с аутобана Русе – Велико Търново – Свиленград. Втората магистрала ще мине западно от Велико Търново, където също ще има подход.

„Велико Търново не е имало толкова деен кмет, продължавайте смело напред”, бе оценката за работата на Даниел Панов. Той благодари на великотърновци и им припомни, че победата още не е постигната и ще дойде само със силната им подкрепа на 25 октомври. По време на срещата присъстваха също кандидатите за общински съветници Деян Хаджийски, Венета Камбурова и Жельо Желев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.