Цацаров иска имунитета на още един кандидат-общинар

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение кандидат за общински съветник в Плевен Борислав Георгиев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство, съобщиха от прокуратурата.

На 3.10.2015 г. било организирано събиране на симпатизанти на ФК"Левски" за откриване на фен клуб в град Плевен. След приключване на мероприятието, част от феновете посетили заведение в гарада, стопанисвано от Борислав Георгиев, където употребили алкохол. Малко след полунощ на 3-ти срещу 4-ти А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев, Н. Данчев и Борислав Георгиев и други се отправили към друго заведение - клуб "Модерно". Там взели в пререкания с управителя на клуба, който не ги допуснал, тъй като при предходни подобни събирания феновете извършвали неправомерни действия. Реакцията на феновете от тази група била нанасяне на множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупване на вратите на клуб "Модерно" и столове, намиращи се пред него, хвърляне на бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека. Борислав Георгиев участвал в хулиганската проява, като нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя на клуб "Модерно". На място пристигнали полицейски сили на ОД МВР Плевен, които въпреки оказаната съпротива срещу тях от футболните фенове, успели да възстановят обществения ред.

В хода на разследването е установено, че единият от извършителите на хулиганските действия - Борислав Георгиев е кандидат за общински съветник в Плевен. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Георгиев се ползва с имунитет - срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини