Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Паника във Видин заради коронавируса, искат спешно заседание на общинския съвет

България и Гърция засилват сътрудничеството в транспорта, туризма и инвестициите

Започнаха текущи ремонти на основни булеварди в София

Петър Лесов, кандидат-кмет на ББЦ за район Слатина: София не е само витрина за туристите

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е постигнал всичко в спорта. Многократен републикански шампион, печелил е световна шампионска титла, взел е олимпийско злато. Доказал се е като треньор. Убеден е, че е време да влезе и в политиката, да впрегне своя спортен хъс и умения за промяната на София. Кандидат е на „България без цензура“ за кмет на район Слатина с Бюлетина №9, съобщиха от пресцентъра на партията.

Защо един олимпийски шампион влиза в битката за районните кметства на София?

Доказах се в спорта. Спортистите сме хора, които се справяме с много трудности и смятам, че имам характера и волята да се справя и в политиката. Още повече, че има много нерешени проблеми не само в Слатина, не само в София, те са навсякъде. Знам отлично специфичните проблеми на Слатина, не мога да приема, че всички усилия са насочени към подобряване на центъра на столицата, е перифериите й са оставени в окаяно състояние. Влизам с хъс в предизборната битка, хората добре ме познават. Заставам с името си, с репутацията си пред тях, за да получа възможност да работя за тях. Убеден съм, че мога да нокаутирам доста от проблемите на района.

С какво смятате да спечелите доверието на избирателите?

С това, че съм от тях, със заявката да реша колкото може повече от проблемите, с които всички живеем заедно в този район на столицата. Има на вид дребни неща, които не са наред и които не намират решение при досегашната управа, но пряко влияят на живота на всеки един от жителите на квартала. Това, което аз мога да предложа е управление с грижа за всеки жител на Слатина.

Дефинирайте основните проблеми на Слатина.

Това са проблемите на периферията на София. Да започнем с улиците – те са в безобразно състояние. Не става въпрос за лоша визия, а за неудобството, което причиняват на местните. Някои улици пък са направо проблемни, като тази, на която аз живея – в дъжда е станала река, не може да се премине. Това е тормоз за хората. Не може само булеварди да се правят. Трябва да се ремонтират и кварталните улици, да се почиства канализацията. Нужно е да се ангажират децата и да се изведат от вкъщи, където стоят пред компютрите. Трябва спорт, нужни са състезания между училищата, турнири, с които да се привлече вниманието им. Трябва да се реши проблема с паркирането, не може хората всекидневно да се карат помежду си заради липсата на паркоместа, районното кметство и общината да се замислят над проблема и да се обособят такива места. Младите родители имат голям проблем с недостига на местата в детските градини, който въобще не трябва да се подценява. Читалищата също са в окаяно състояние.

Как виждате бъдещето на София?

Като град, удобен за живеене. София не е само бул. Витоша, не е само витрина, това не е град само на туристите, а и на милиони хора, на които домът е тук. Затова е нужно освен на опаковката, управата да помисли и за вътрешността. Кварталите да се облагородят, да се създадат по-добри и по-приятни условия за живот.

Защо избрахте „България без цензура“ и решихте да станете част от екипа на кандидатът й за кмет на София Мария Календерска?

Защото са носители на новото. Има ентусиазъм за промяна, има чуваемост на идеи и хъс за работа. Това, което е заявила Мария Календерска съм сигурен, че ще го направи, ако софиянци я подкрепят с бюлетина N 9. Има чудесни намерения, има визия за промяна. Приоритетите образование, сигурност, здарвеопазване и ефективен транспорт са приоритетите и на софиянци. Със сигурност ще разбие сговора в Столична община между останалите партии, ще сложи прът в манипулациите с обществени поръчки и с разходите в бюджета. Това е начинът, за това ще работим и всички кандидати на ББЦ за районни кметове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.