Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Петър Лесов, кандидат-кмет на ББЦ за район Слатина: София не е само витрина за туристите

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е постигнал всичко в спорта. Многократен републикански шампион, печелил е световна шампионска титла, взел е олимпийско злато. Доказал се е като треньор. Убеден е, че е време да влезе и в политиката, да впрегне своя спортен хъс и умения за промяната на София. Кандидат е на „България без цензура“ за кмет на район Слатина с Бюлетина №9, съобщиха от пресцентъра на партията.

Защо един олимпийски шампион влиза в битката за районните кметства на София?

Доказах се в спорта. Спортистите сме хора, които се справяме с много трудности и смятам, че имам характера и волята да се справя и в политиката. Още повече, че има много нерешени проблеми не само в Слатина, не само в София, те са навсякъде. Знам отлично специфичните проблеми на Слатина, не мога да приема, че всички усилия са насочени към подобряване на центъра на столицата, е перифериите й са оставени в окаяно състояние. Влизам с хъс в предизборната битка, хората добре ме познават. Заставам с името си, с репутацията си пред тях, за да получа възможност да работя за тях. Убеден съм, че мога да нокаутирам доста от проблемите на района.

С какво смятате да спечелите доверието на избирателите?

С това, че съм от тях, със заявката да реша колкото може повече от проблемите, с които всички живеем заедно в този район на столицата. Има на вид дребни неща, които не са наред и които не намират решение при досегашната управа, но пряко влияят на живота на всеки един от жителите на квартала. Това, което аз мога да предложа е управление с грижа за всеки жител на Слатина.

Дефинирайте основните проблеми на Слатина.

Това са проблемите на периферията на София. Да започнем с улиците – те са в безобразно състояние. Не става въпрос за лоша визия, а за неудобството, което причиняват на местните. Някои улици пък са направо проблемни, като тази, на която аз живея – в дъжда е станала река, не може да се премине. Това е тормоз за хората. Не може само булеварди да се правят. Трябва да се ремонтират и кварталните улици, да се почиства канализацията. Нужно е да се ангажират децата и да се изведат от вкъщи, където стоят пред компютрите. Трябва спорт, нужни са състезания между училищата, турнири, с които да се привлече вниманието им. Трябва да се реши проблема с паркирането, не може хората всекидневно да се карат помежду си заради липсата на паркоместа, районното кметство и общината да се замислят над проблема и да се обособят такива места. Младите родители имат голям проблем с недостига на местата в детските градини, който въобще не трябва да се подценява. Читалищата също са в окаяно състояние.

Как виждате бъдещето на София?

Като град, удобен за живеене. София не е само бул. Витоша, не е само витрина, това не е град само на туристите, а и на милиони хора, на които домът е тук. Затова е нужно освен на опаковката, управата да помисли и за вътрешността. Кварталите да се облагородят, да се създадат по-добри и по-приятни условия за живот.

Защо избрахте „България без цензура“ и решихте да станете част от екипа на кандидатът й за кмет на София Мария Календерска?

Защото са носители на новото. Има ентусиазъм за промяна, има чуваемост на идеи и хъс за работа. Това, което е заявила Мария Календерска съм сигурен, че ще го направи, ако софиянци я подкрепят с бюлетина N 9. Има чудесни намерения, има визия за промяна. Приоритетите образование, сигурност, здарвеопазване и ефективен транспорт са приоритетите и на софиянци. Със сигурност ще разбие сговора в Столична община между останалите партии, ще сложи прът в манипулациите с обществени поръчки и с разходите в бюджета. Това е начинът, за това ще работим и всички кандидати на ББЦ за районни кметове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете