Крадец обрал два апартамента в столичния квартал „Изток“

Убиха инвалид заради 1000 лева (обзор) Жертвата трябвало да плати с парите рампа за количката си

Лондон не иска да плаща сметката за Брекзит Една трета от британците предпочитат Борис Джонсън пред Тереза Мей

Земетресение от 5,9 по Рихер в Иран Близо 130 души са пострадали

Израел спасява „Бели каски“ Около 800 души са прехвърлени през Голаните в Йордания

Борисов с цветя пред паметника на Пети полк в Шумен "Епохата на войните трябва да остане в миналото", каза премиерът

Защитават сградите от радон Полагат хидроизолация и изграждат нови системи за вентилация

Министър Порожанов: Умъртвени са всички животни от последните три останали стада в село Шарково В Болярово все още не са взети проби

Вдигат глобите за нарушителите в туризма

Никос Кодзиас: Не може да бъде отнето правото на жителите на Македония да се самоопределят като „македонци“

52-годишен мъж се обеси в апартамента си в Бургас

Катастрофа затруднява движението на пътя Шумен – Карнобат

Тийнейджъри охлаждаха страсти във фонтаните пред НДК (СНИМКИ)

Индийски крал засенчва Статуята на свободата (инфографика) Най-високата скулптура в света ще се издига край Мумбай

Силна експлозия в близост до летището в Кабул, най-малко 10 души са загинали

Община Стражица е с най-висок процент усвоени европейски средства на човек във Великотърновска област

Община Стражица е с най-висок процент по реализирани европейски средства на жител на общината в област Велико Търново. Общият брой на привлечените средства за четири години възлиза над 30 млн. лева, което е сериозна инвестиция от ЕС за български общини от такъв клас.

„Имаме подадени проекти за новия програмен период там, където има отворени схеми по програмите, коментира инж. Детелина Борисова, досегашен кмет на Стражица и кандидат на ПП ГЕРБ за втори мандат.

Две проектни предложения по ОП „Развитие на човешките ресурси” вече са входирани в управляващия орган, амбициозен проект за обновяване и ремонт на културната инфраструктура в града е подаден по ОП „Трансгранично сътрудничество „България – Румъния 2016- 2020”, проекти за подобряване качеството на питейната вода са подадени в ПУДОС.

При управлението на ПП ГЕРБ за този период в Общината бяха изградени и обновени 35 хил. кв. метра зелени площи, места за отдих и почивка, и спортни съоръжения.

12 нови детски площадки бяха монтирани в града и по селата. В десет сгради от образователната инфраструктура – училища и детски градини, бяха въведени мерки за енергийна ефективност. Като изключително успешна за страната и единствената в област Велико Търново, функционира Местната инициативна група „Стражица – Лясковец”. Само по нея в община Стражица са привлечени над 2,5 млн. лева от ПРСР, припомня инж. Борисова. Чрез МИГ „Стражица- Лясковец” бяха подпомогнати земеделски производители, бизнес- структури, туристически обекти, читалища, училища и граждански организации. В трите най-големи населени места – Сушица, Камен и Кесарево, бяха изградени канализационни мрежи с пречиствателни станции за отпадни води по Програмата за развитие на селските райони, и бе подменена водопроводната мрежа под главен път III 4082 Чешма- Кесарево. За този период се обогати културният календар на общината с три нови фестивални събития с национално и регионално значение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.