Протестиращи на среща с швейцарския посланик

Тонове необрано грозде гние в лозовите масиви в Търновско

Мъж почина от измръзване в Момчилград

Хашим Тачи: Решението за формиране на косовска армия е „необратимо“

Софиянец спечели Audi A3 в играта „Ловци на съкровища” в Банско Златни монети в лифта, снежни игри и концерт на Гери Никол приветстваха новия зимен сезон

Зоран Заев и Алексис Ципрас ще бъдат номинирани за Нобелова награда за мир

Община Свищов с нов проект за осигуряване на заетост Подадената заявка е за разкриване на 5 работни места

Задържаха мъжа, блъснал полицай в столицата

Откриха новите 24 км от АМ „Струма“ между Кресна и Сандански (СНИМКИ)

Разкриха нарколаборатория в Плевен, двама са задържани

Семейство даде на телефонни измамници 77 600 лева

Задържаха шестима мъже с наркотици при специализирана операция

Мъж спечели два джакпота за над 8 хиляди лева чрез измама

Мевлют Чавушоглу: Турция и САЩ работят за екстрадицията на Гюлен

Премиерът Борисов ще участва във форума на високо равнище ЕС-Африка

Община Стражица е с най-висок процент усвоени европейски средства на човек във Великотърновска област

Община Стражица е с най-висок процент по реализирани европейски средства на жител на общината в област Велико Търново. Общият брой на привлечените средства за четири години възлиза над 30 млн. лева, което е сериозна инвестиция от ЕС за български общини от такъв клас.

„Имаме подадени проекти за новия програмен период там, където има отворени схеми по програмите, коментира инж. Детелина Борисова, досегашен кмет на Стражица и кандидат на ПП ГЕРБ за втори мандат.

Две проектни предложения по ОП „Развитие на човешките ресурси” вече са входирани в управляващия орган, амбициозен проект за обновяване и ремонт на културната инфраструктура в града е подаден по ОП „Трансгранично сътрудничество „България – Румъния 2016- 2020”, проекти за подобряване качеството на питейната вода са подадени в ПУДОС.

При управлението на ПП ГЕРБ за този период в Общината бяха изградени и обновени 35 хил. кв. метра зелени площи, места за отдих и почивка, и спортни съоръжения.

12 нови детски площадки бяха монтирани в града и по селата. В десет сгради от образователната инфраструктура – училища и детски градини, бяха въведени мерки за енергийна ефективност. Като изключително успешна за страната и единствената в област Велико Търново, функционира Местната инициативна група „Стражица – Лясковец”. Само по нея в община Стражица са привлечени над 2,5 млн. лева от ПРСР, припомня инж. Борисова. Чрез МИГ „Стражица- Лясковец” бяха подпомогнати земеделски производители, бизнес- структури, туристически обекти, читалища, училища и граждански организации. В трите най-големи населени места – Сушица, Камен и Кесарево, бяха изградени канализационни мрежи с пречиствателни станции за отпадни води по Програмата за развитие на селските райони, и бе подменена водопроводната мрежа под главен път III 4082 Чешма- Кесарево. За този период се обогати културният календар на общината с три нови фестивални събития с национално и регионално значение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.