Криминално проявен нападна лекар във Варна

Увеличават се делата за домашно насилие в Горнооряховския районен съд Над 285 000 лева са събрали държавните съдебни изпълнители през 2019 година

Джем Йълмаз е известен актьор и… женкар

Отвлечената 15-годишна избягала докато похитителят й говорел по телефона

Сиртуиновата диета, с която Адел отслабна с 46 кг Певицата приема по 1000 калории дневно

Четирима задържани за склоняване към проституция при спецакция в Пловдив

Венци Венц с ново гадже в Ница

Жертвите на коронавируса в Италия станаха две

Италианците купуват най-много нови мотоциклети в ЕС Търсенето на малки електрически скутери в Европа скача с 50%

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция „Митници“

Двама мъже ограбиха белгиец в Търговище

Контрера от ВМРО: До дни ще бъдат установени и задържани мъжете, които съблякоха момче в автобус на градския транспорт

Маскирани отвлякоха непълнолетно момиче в Димитровград

Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Община Стражица е с най-висок процент усвоени европейски средства на човек във Великотърновска област

Община Стражица е с най-висок процент по реализирани европейски средства на жител на общината в област Велико Търново. Общият брой на привлечените средства за четири години възлиза над 30 млн. лева, което е сериозна инвестиция от ЕС за български общини от такъв клас.

„Имаме подадени проекти за новия програмен период там, където има отворени схеми по програмите, коментира инж. Детелина Борисова, досегашен кмет на Стражица и кандидат на ПП ГЕРБ за втори мандат.

Две проектни предложения по ОП „Развитие на човешките ресурси” вече са входирани в управляващия орган, амбициозен проект за обновяване и ремонт на културната инфраструктура в града е подаден по ОП „Трансгранично сътрудничество „България – Румъния 2016- 2020”, проекти за подобряване качеството на питейната вода са подадени в ПУДОС.

При управлението на ПП ГЕРБ за този период в Общината бяха изградени и обновени 35 хил. кв. метра зелени площи, места за отдих и почивка, и спортни съоръжения.

12 нови детски площадки бяха монтирани в града и по селата. В десет сгради от образователната инфраструктура – училища и детски градини, бяха въведени мерки за енергийна ефективност. Като изключително успешна за страната и единствената в област Велико Търново, функционира Местната инициативна група „Стражица – Лясковец”. Само по нея в община Стражица са привлечени над 2,5 млн. лева от ПРСР, припомня инж. Борисова. Чрез МИГ „Стражица- Лясковец” бяха подпомогнати земеделски производители, бизнес- структури, туристически обекти, читалища, училища и граждански организации. В трите най-големи населени места – Сушица, Камен и Кесарево, бяха изградени канализационни мрежи с пречиствателни станции за отпадни води по Програмата за развитие на селските райони, и бе подменена водопроводната мрежа под главен път III 4082 Чешма- Кесарево. За този период се обогати културният календар на общината с три нови фестивални събития с национално и регионално значение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.