Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Изложба представя България като кино дестинация Симон Варсано е автор на снимките

Данък за колите според газовете Облагането на доходите няма да се променя

Роналдо и Меси вече не са сами

Заемите нараснаха с 555 милиона лева Хората спестиха 2,5 млрд. лв. за година

Фандъкова: Висшето транспортно училище вече обучава 120 машинисти и инженери за третия лъч на метрото

„Ню Имидж България“ купи 50 на сто от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД

Премахват най-големите германски музикални награди “Ехо”

30-годишна софиянка на съд за два въоръжени обира

Вреден шум мъчи всеки втори софиянец

Румен Радев: Лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние

Откриха контрабанден тютюн и лекарства в български бус в Унгария

Екатерина Захариева: Трябва да признаем допуснатите грешки за Сирия и да започнем да правим компромиси

Lidl ще намали с 20% използваната пластмаса в продуктите си до 2025 г.

Община Стражица е с най-висок процент усвоени европейски средства на човек във Великотърновска област

Община Стражица е с най-висок процент по реализирани европейски средства на жител на общината в област Велико Търново. Общият брой на привлечените средства за четири години възлиза над 30 млн. лева, което е сериозна инвестиция от ЕС за български общини от такъв клас.

„Имаме подадени проекти за новия програмен период там, където има отворени схеми по програмите, коментира инж. Детелина Борисова, досегашен кмет на Стражица и кандидат на ПП ГЕРБ за втори мандат.

Две проектни предложения по ОП „Развитие на човешките ресурси” вече са входирани в управляващия орган, амбициозен проект за обновяване и ремонт на културната инфраструктура в града е подаден по ОП „Трансгранично сътрудничество „България – Румъния 2016- 2020”, проекти за подобряване качеството на питейната вода са подадени в ПУДОС.

При управлението на ПП ГЕРБ за този период в Общината бяха изградени и обновени 35 хил. кв. метра зелени площи, места за отдих и почивка, и спортни съоръжения.

12 нови детски площадки бяха монтирани в града и по селата. В десет сгради от образователната инфраструктура – училища и детски градини, бяха въведени мерки за енергийна ефективност. Като изключително успешна за страната и единствената в област Велико Търново, функционира Местната инициативна група „Стражица – Лясковец”. Само по нея в община Стражица са привлечени над 2,5 млн. лева от ПРСР, припомня инж. Борисова. Чрез МИГ „Стражица- Лясковец” бяха подпомогнати земеделски производители, бизнес- структури, туристически обекти, читалища, училища и граждански организации. В трите най-големи населени места – Сушица, Камен и Кесарево, бяха изградени канализационни мрежи с пречиствателни станции за отпадни води по Програмата за развитие на селските райони, и бе подменена водопроводната мрежа под главен път III 4082 Чешма- Кесарево. За този период се обогати културният календар на общината с три нови фестивални събития с национално и регионално значение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.