Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Помощта за българите в Донбас се бави 8 месеца

Помощта от 100 000 евро за българите в Донбас и Украйна не е достигнала до получателите си вече 8 месеца. За подготвяната помощ за сънародниците ни в района, където се водят военни действия, външният министър Даниел Митов заговори в началото на февруари. През юни закупуването и раздаването на помощите бяха възложени на БЧК, като идеята беше големи семейства, бедни и самотни възрастни хора да получат храни, дрехи, медикаменти и хигиенни пакети за деца. Оказа се, че Украйна има тежки бюрократични изисквания за внос на помощи, а районът, в който те трябваше да се раздават, е под властта на сепаратистите. За това бе решено да бъдат раздадени ваучери, с които да се купят храни и други стоки от първа необходимост, а МВнР пое диалога с украинските власти.

Заповедта е подписана от министър Даниел Митов и ваучерите трябва да стигнат до получателите до дни, коментираха от Външно за „Труд“. Тъй като раздаването на помощи по етнически принцип е дискриминиращо, те ще бъдат давани и на други нуждаещи, предимно в Одеска област. За това ще следи комитет, в който е включен и Антон Киссе – президент на Асоциацията на българите в Украйна и депутат в Радата. Това ще гарантира, че ваучерите ще достигнат и до етнически българи. Дипломати твърдят, че за забавянето са виновни властите в Украйна.

Преди дни помощи за отцепения от проруските сепаратисти Донбас започнаха да събират и движение „Че Гевара“, и Съюзът на комунистите в България. Те ще се раздават от руския благотворителен фонд “Помощ за Донбас”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.