Оцеляла по чудо в тунела "Витиня": Не спах, цяла нощ чувах писъците на осакатените

36-годишната Мария Христова се прибирала от чужбина, за да прекара няколко дни със семейството си. На път за родната Враца съпругът й губи контрол върху колата заради мократа и мазна настилка в тунела "Витиня", твърди жената пред bTV.
„Направихме 100 метра, започнахме да се хлъзгаме, да се бием в стените. Два или три пъти, не помня вече. То не можеше нищо да направиш...”, разказва Мария.

Със съпруга й бързо успяват да излязат от смачканата кола.

„Ние бяхме точно по средата, ни напред, ни назад можеше да се излезе. Беше ужасно. То писъци, много...Много крещяха, всеки викаше помощ. Кой как първо да помогне. Хванахме се за ръка и започнахме да бягаме към стената. Отсреща започна да ни настига ТИР. Първо блъсна мен, после мъжа ми. Затисна го. Отгоре започнаха още да се удрят и...ужасна картина”, споделя още Мария.

Млад мъж й помага да извадят съпруга й под камиона. „Мъжът ми пищеше за помощ. Ако не беше това младо момче, не знам как щях да си го отпиша. Видяхме си смъртта отпред. Нещо ужасно. Друго не мога да ви кажа”, казва през сълзи пострадалата.

През изминалата нощ Мария не е могла да мигне. Цяла нощ е чувала писъците на хората. Двамата съпрузи са настанени в „Пирогов” и ще останат там, докато се възстановят напълно. Радват се, че са живи. Ужасът от преживяното обаче няма да забравят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини