Над 20 000 души пред Царевец присъстваха на кулминацията на тържествата за 110-годишнината от Независимостта

Лиляна Павлова: С постоянство и сила трябва да даваме отпор на фалшивите новини

Красимир Каракачанов: Трябва да подкрепим Унгария, защото случващото се срещу нея днес може да се случи срещу Полша или България утре Модернизацията на армията и поддръжката на старата военна техника трябва да вървят успоредно, заяви той

Агенция „Митници“ съобщи за нерегламентиран кран за точене на етилов алкохол в склад край Карнобат

Тома Биков: Даваме поредна пресконференция заради безпардонното лъготене на г-жа Нинова

Протестиращите от фабриките за алкохол край Карнобат нападнаха митнически екип

Безплатен вход за музея на Акропола през уикенда 29-30 септември

Завръщането на Джони Инглиш Роуън Аткинсън с още една шпионска пародия

Проф. Даниел Вълчев: Промените в нормативната уредба са толкова чести, че и юристите не могат да се ориентират

Георге Иванов: На 30 септември няма да изляза да гласувам на референдума

Григор и Гофен загубиха като двойка на Лейвър Къп

Екатерина Захариева: България е на първо място в ЕС по дял на жени в сферата на информационните технологии

29-годишен мъж падна от строеж в Благоевград и загина

Демонстрации в Германия преди посещението на Ердоган

Николета Лозанова с луксозна колекция бельо закри Sofia Fashion Week AW 2018 (СНИМКИ) Топ коафьори на Кристиано оф Рома и двама японци показаха висша мода в прическите

Даниел Панов: До една година ще разкрием 5 нови групи в детските градини

ДИМА МАКСИМОВА

В истински детски център се превърна офиса на ГЕРБ във Велико Търново, където майки, татковци и техните бебета се събраха да подкрепят претендента за втори кметски мандат Даниел Панов.

Дни след рождения му ден, семейства, част от които с бебета ин витро, се организираха във фейсбук да го изненадат.

„Това е инициатива от няколко майки, с която искахме да му покажем, че всъщност той има много деца, за които е помогнал по един или друг начин да бъдат щастливи – с изграждането на спортни зали, детски площадки, паркове, нови тротоари, възобновяването на медицинския колеж“, каза Нели Николова. Те му бяха подготвили пано с детски ръчички, в които се посочват придобивките, реализирани в 4-годишния мандат на кмета.

„Избираме личността Даниел Панов, която работи за обикновените хора и пръска приятелство. Във важните моменти човек разбира кой, кой е. Ние сме тук и сега, защото ти беше до нас 4 години, когато имахме нужда.Надяваме се още много по четири“, бе посланието на семействата.

Даниел Панов благодари и си припомни, че преди 4 години кампанията му започнала с много от тези майки, които вече имат деца. Винаги съм ги подкрепял и може би не е случайно, че започнах с фондацията „Искам бебе“, защото децата са най-голямото богатство и всичко онова, което правим е за нашите деца, за бъдещото поколение на България“, каза Панов.

Той изрази радостта си, че има толкова много бебета с подкрепата на ин витро програмата на общината, която тази година е подпомогнала семейства с репродуктивни проблеми със 70 хил. лв..Всяка година между 25 и 30 двойки получават финансово стимулиране за медицински изследвания и асистирана репродукция. Съвсем скоро се очаква бебета, които са родени от майки, на които общината е помогнала, да станат общо 30.

Майките отправиха предложение общинският фонд „Ин витро“ да покрива и процедури в чужбина.

Даниел Панов припомни, че на 16 септември във Велико Търново е открит филиалът на Медицинския университет във Варна. В него ще преподават утвърдени доценти и професори по акушерство и гинекология. По думите му ще се работи в насока увеличаване на специалистите в тази област.

За изминалия мандат повечето детски заведения в Търново са обновени, санирани и са приложени мерки за енергийна ефективност на сградите. „Останаха 3 детски градини, които в този програмен период ще бъдат също санирани и обзаведени“, каза кандидатът за кмет.

Той посочи, че за следващия програмен период са заложени 930 хиляди лв. за енергийна ефективност в ЦДГ“Ален мак“, за ЦДГ“Рада Войвода“ – 1.8 милиона лв., 520 хиляди за ОДЗ“Пролет“. 3.121 милиона лв. ще бъдат инвестирани в училище „Владимир Комаров“, а с над 2 милиона лв. в северното крило на СОУ“Георги Раковски“ се предвижда разкриването на 3 детски групи. „И в детската градина „Здравец“, която министерството на отбраната ни прехвърли през юни т.г., ще има още две групи. След малко повече от година в Търново ще имаме разкрити 5 нови детски групи“, каза Панов.

Той постави покани майките да помислят какво виждат децата им, когато ходят по улиците между големите хора.

„Нека възпитаваме нашите деца в качествата, които вие сте наследили от вашите родители, да бъдем добронамерени и съпричастни към всеки един проблем, за чието решаване можем да помогнем. Нека да бъдем позитивни, тъй като това е много важно при възпитанието на децата. Негативизмът не е добро качество. Отговорете си сами на въпроса какво виждат децата, когато възрастните вървят по улици“, обърна се Даниел Панов към младите майки.

За децата бяха осигурени вкусна торта, лакомства и много играчки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.