Тита изкушава по прозрачна нощница

САЩ заплашиха да изтеглят военния си контингент от Косово причината е отказът на Прищина да премахне 100-процентовите мита върху сръбските стоки

Евгени Будинов стана баща на момиче

Руският посланик положи венец на Паметника на Съветската армия по случай Деня на защитника на отечеството

Патриоти едва не стигнаха до бой в парламента Председателски съвет ще наказва виновните

Петима задържани при спецоперация срещу битовата престъпност в Плевенско

631 нови заразени с корона вирус за ден в китайската провинция Хубей 200 затворници се оказаха носители на вируса

Здравка Евтимова за речта си: Говорих за приятелите, не за политиците

Заловиха младеж, обрал таксита в Търново

Парализиран пилот се връща на пистата

Метеорит падна в руската република Карелия (ВИДЕО)

Регионалният исторически музей в Стара Загора обогати фонда си от антични мозайки

Мъж скочи от шестия етаж на блок в Благоевград, загина на място

Италианец с положителна проба за коронавируса

Мъж загина при пожар в къща в пловдивско село

Даниел Панов: До една година ще разкрием 5 нови групи в детските градини

ДИМА МАКСИМОВА

В истински детски център се превърна офиса на ГЕРБ във Велико Търново, където майки, татковци и техните бебета се събраха да подкрепят претендента за втори кметски мандат Даниел Панов.

Дни след рождения му ден, семейства, част от които с бебета ин витро, се организираха във фейсбук да го изненадат.

„Това е инициатива от няколко майки, с която искахме да му покажем, че всъщност той има много деца, за които е помогнал по един или друг начин да бъдат щастливи – с изграждането на спортни зали, детски площадки, паркове, нови тротоари, възобновяването на медицинския колеж“, каза Нели Николова. Те му бяха подготвили пано с детски ръчички, в които се посочват придобивките, реализирани в 4-годишния мандат на кмета.

„Избираме личността Даниел Панов, която работи за обикновените хора и пръска приятелство. Във важните моменти човек разбира кой, кой е. Ние сме тук и сега, защото ти беше до нас 4 години, когато имахме нужда.Надяваме се още много по четири“, бе посланието на семействата.

Даниел Панов благодари и си припомни, че преди 4 години кампанията му започнала с много от тези майки, които вече имат деца. Винаги съм ги подкрепял и може би не е случайно, че започнах с фондацията „Искам бебе“, защото децата са най-голямото богатство и всичко онова, което правим е за нашите деца, за бъдещото поколение на България“, каза Панов.

Той изрази радостта си, че има толкова много бебета с подкрепата на ин витро програмата на общината, която тази година е подпомогнала семейства с репродуктивни проблеми със 70 хил. лв..Всяка година между 25 и 30 двойки получават финансово стимулиране за медицински изследвания и асистирана репродукция. Съвсем скоро се очаква бебета, които са родени от майки, на които общината е помогнала, да станат общо 30.

Майките отправиха предложение общинският фонд „Ин витро“ да покрива и процедури в чужбина.

Даниел Панов припомни, че на 16 септември във Велико Търново е открит филиалът на Медицинския университет във Варна. В него ще преподават утвърдени доценти и професори по акушерство и гинекология. По думите му ще се работи в насока увеличаване на специалистите в тази област.

За изминалия мандат повечето детски заведения в Търново са обновени, санирани и са приложени мерки за енергийна ефективност на сградите. „Останаха 3 детски градини, които в този програмен период ще бъдат също санирани и обзаведени“, каза кандидатът за кмет.

Той посочи, че за следващия програмен период са заложени 930 хиляди лв. за енергийна ефективност в ЦДГ“Ален мак“, за ЦДГ“Рада Войвода“ – 1.8 милиона лв., 520 хиляди за ОДЗ“Пролет“. 3.121 милиона лв. ще бъдат инвестирани в училище „Владимир Комаров“, а с над 2 милиона лв. в северното крило на СОУ“Георги Раковски“ се предвижда разкриването на 3 детски групи. „И в детската градина „Здравец“, която министерството на отбраната ни прехвърли през юни т.г., ще има още две групи. След малко повече от година в Търново ще имаме разкрити 5 нови детски групи“, каза Панов.

Той постави покани майките да помислят какво виждат децата им, когато ходят по улиците между големите хора.

„Нека възпитаваме нашите деца в качествата, които вие сте наследили от вашите родители, да бъдем добронамерени и съпричастни към всеки един проблем, за чието решаване можем да помогнем. Нека да бъдем позитивни, тъй като това е много важно при възпитанието на децата. Негативизмът не е добро качество. Отговорете си сами на въпроса какво виждат децата, когато възрастните вървят по улици“, обърна се Даниел Панов към младите майки.

За децата бяха осигурени вкусна торта, лакомства и много играчки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.