Бойко Борисов: Нито един имот от КТБ няма да отиде на друго място

Фондът за гарантиране на влоговете в България (ФГВБ) и Министерство на финансите (МФ) няма да оставят нито един имот от КТБ да отиде на друго място. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти във връзка с даденото преди дни интервю на Цветан Василев, съобщи „Фокус”. „Едни ме упрекват, че по време на управлението на предишното правителство сме работили така, че да сме в услуга на Цветан Василев. Други сега казват, че не сме били. Да влизам в тези спорове няма смисъл”, уточни Борисов.

Той подчерта, че единствената истина е, че се полагат огромни усилия да се защити банковата система от интервенция. „Винаги има натиск върху борда и системата. Затова държавата се намесва там,където има нужда с капитали, за да задържа системата спокойна. Това сме правили винаги, правим го и сега. ФГВБ и МФ няма да оставят нито един имот от КТБ да отиде на друго място. Всичко ще бъде и се прибира в полза на държавата”, увери Бойко Борисов.

Той изрази надежда, че независимата съдебна система след това ще вземе решение, което да защити интереса на държавата.

За „Буда” той подчерта, че хората, които говорят, не им прави чест. „Бил съм ръководител на тези служби, за какво ми е да им донасям?”, попита министър-председателят.

Коментари

Задължително поле