Борисов във „Фейсбук”: Стабилността се изразява в морала и вярата на хората

Неслучайно влагаме пари в изграждането и възстановяването на православни храмове, защото стабилността на държавата също така се изразява в морала и вярата на хората.

Благодаря на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, който взе участие в освещаването на новата църква „Успение Богородично” в столичния квартал „Владая”.

Така бе осъществено желанието на местните жители за изграждане на нов храм на това място. Съвместно с Министерски съвет, Столична община и дарителска кампания бе осигурено финансиране на обща стойност 570 хил. лв.

По-късно днес в град Трън присъствах на откриването на напълно обновената църква „Св. Петка”. Проектът е осъществен по Програмата за развитие на селските региони с финансиране от над 863 хил. лв. Укрепена е цялостната конструкция на вековния храм, подменени са покривът, подът, дограмата и са обновени прилежащите дворни части. През годините църквата е съхранила не само вярата, но и будния възрожденски дух от времето на своето построяване. Благодаря на всички, които допринесоха за осъществяването на тези толкова важни за духовността проекти. Ние ще продължим да помагаме.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини