Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Ска Келер: България играе важна роля в бежанската криза

България играе важна роля в плановете на Европейския съюз по отношение на бежанците, защото стои на външната му граница.

Това каза в Пловдив говорителят на Европарламента по проблемите на миграцията и втори мандат евродепутат Франциска Мария Келер, известна повече като Ска Келер, предаде кореспондентът на БГНЕС в града под тепетата. Тя посети града неофициално по покана на Зелените.

Всяка държава може да направи хот спот и да приема повече бежанци, не знам какво е казал министър-председателят ви на госпожа Меркел, но знам само, че българското правителство трябва да е по-отворено да приема бежанци и да положи усилия да убеди хората, че като граждани на ЕС, те трябва да помагат. „Наистина четири от държавите членки на Евросъюза отказаха да изпълняват решението за квотите, но то е взето с мнозинство в ЕС и трябва да се приемат бежанци“, каза още тя.

„В момента ситуацията е такава, че сирийците буквално бягат в съседни държави, защото няма къде да отидат. Някои от тях са там от четири години и единственият им изход в момента е Европа. Намесата на Русия не помага. Въпреки че твърдят, че бомбардират Ислямска държава, на практика бомбардират територии, където няма Ислямска държава и оттам хората бягат“, каза още Ска Келер. Що се отнася до ролята на Турция в бежанската криза, истината е, че тя полага големи усилия и прие два милиона бежанци, за което трябва да бъде подпомогната.Но Зелените сме против това да става за сметка на мръсни сделки с Европейския съюз.

Дали Европа умира, както твърдят критици на политиката на ЕС спрямо бежанците? В момента Европа има сериозни проблеми как да се справи с текущата криза, но със сигурност не умира, каза Ска Келер. По думите и тя още веднъж ще успее да затвърди основополагащите я принципи – върховенство на закона, човешки права и солидарност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.