„Фейсбук“ отложи пускането на приложение за запознанства в Европа

Банките запазват добрите си резултати Подобрява се капиталовата адекватност, което допълнително увеличава стабилността на системата

Няма пострадали български военни при ракетен обстрел в Кандахар

АПИ: Внимавайте от км 24 до км 30 на АМ „Тракия“ в посока София

Сан Ремо събра оригиналните „Рики е повери”

Министър Ангелкова е на двудневна визита в Полша

16 години затвор за американец, изгорил гей флага

Проф. Николай Овчаров: Отказах предложение за работа от Васил Божков

Четирима гърци пострадаха след катастрофа с чешки тир на „Тракия“

Ивайло Иванов: Задържани са 7 души в Стара Загора във връзка с крупна кражба

Великобритания се готви за епидемия от коронавирус

Глобяват с над 11 хил. евро за откъснато кокиче в Турция

Как можете да избягвате всичко, което ви прави дебели?

Ревизия на приватизацията и кошмарите на прехода Трябва да бъдат приветствани усилията на новия главен прокурор Иван Гешев

Боил Банов: Министерство на културата е проверявало музея на Божков, нямаме правомощия за частни колекции

Село губи съдебна битка за депо за отпадъци край „Струма“

Инициативният комитет „Бъдеще за Джерман“, обявил се преди две-три години срещу изграждането на депо за отпадъци край селото, губи съдебната битка по изграждането на обекта – състав на административния съд в Перник отхвърли жалбата му срещу положителната оценка за ОВОС, издадена от РИОСВ. На няколко пъти местните организираха блокада на главен път Е-79, обявяваха гражданско неподчинение, накрая се стигна и до съда.

Според проекта бъдещата инсталация за депониране и преработка на отпадъците на 6 общини от Кюстендилска област ще е върху терен от 170 декара, който отстои от автомагистрала „Струма“ на 200 м., на 150 м. от река Джерман и на 500-600 м. от селото. Над 1500 души и от съседните села Усойка и Крайни дол се включиха в подписката срещу проекта „Джерман“ който е в драстично нарушение на екоизискванията.

Ще обжалваме пред Върховния административен съд – макар,че при това управление нямаме шанс да спечелим битката. Все пак се надяваме бъдещият общински съвет в Дупница да застане на наша страна и депото да не се строи, каза шефът на „Бъдеще за Джерман“ Борислав Тасков вчера. Според съдебното решение комитетът трябва да плати и 1550 лева разноски по делото – те ще бъдат събрани от привърженици на комитета против депото. Иначе самото депо ще струва към 32 мил. лева по програмата „Околна среда“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.