На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Не е ли време Сидеров да се остракира* от политиката

Не е нужно друг да го очерня, той перфектно се справя и сам

„Десет години ме представят пред хората като черен, други ги представят като бели. Хората нямат възможност да преценяват, без да имат съответната информация”- оплака се Волен Сидеров пред Канал 3. Никак не прозвуча убедително. Нима е нужно друг да го очерня, когато перфектно се справя и сам. Уменията си доказа неведнъж.

След нашумелите скандали в превозни средства, изтъкнатият патриот реши да смени мястото на действие и се изяви като пешеходец в столичния център. Посред нощ се нахвърли върху продавач в дюкянче за цигари и напитки. Вдигна на крак полицията и отново се превърна в медиен герой. Според някои тълкуватели буйството му било предизборен трик за привличане на общественото внимание.

Ако е така, целта е постигната. Вниманието е привлечено, изводите са налице. Имунизираният срещу правосъдието депутат е отново потърпевшо лице във вражеска драматургия. Ето и резюмето й, представено от него в ефир: Понеже бил “човек, който не е безразличен към бедите на другите”, решил да спипа на местопрестъплението търговец на наркотици и цигари без бандерол. Защо късните доби са подбрани като време на действието? Ами защото случаен минувач му подал пакет цигари без бандерол и го помолил да вземе мерки срещу контрабандата. Без много-много да се куми, народният защитник тутакси се устремил към злосторника. Той обаче надигнал вой, струпала се тълпа, пристигнала полицията и всички наедно се държали отвратително с блюстителя на законноста Сидеров. Свидетели на тарапаната твърдят, че по стар навик пак посегнал на полицай, но депутатът отрича: „Не съм удрял полицай, не съм видял това да прави и Чуколов, това е изтъркана дъвка!“

Така е. Изтъркана е джвачката и е крайно време да бъде изплюта. Колкото до драматурга, който се явява и изпълнител, да бъде ако не осъден, то поне остракиран от политиката. За негова зла беда, публичното внимание привлякоха и обвинените от него търговци. Явиха се по Нова тв. Освен невинни, тези хора – почтено и симпатично семейство, се оказаха далеч по-интелигентни, възпитани и внимателни в изказа си. Като добросъвестни граждани бяха направили и снимкови записи на събитието, които телевизията излъчи. Та видяхме за какво става дума и кой какви ги е вършил в своя гаменски стил. По ирония на съдбата се оказа, че бащата на съпруга гласувал за “Атака”. Ха, познайте тепърва ще гласува ли! Пък дъщерята учила политология, видите ли. Според вас с какви чувства към материята ще продължи да я изучава. А милата й майка в заключение сподели какво изпитва: “Срам ме е, че имаме такива политици!”

И нас ни е срам. Много ни е срам. И затова по древногръцки обичай лично за себе си остракираме Волен. В някогашни времена в Атина чрез гласуване с чирепи (парчета от глинен съд, на гръцки остраки) прокуждали смятаните за опасни граждани. Атина била град-държава. Като такава се е обособила и тукашната т.нар. политическа класа. Очакваме нейното гражданство да се произнесе по темата за остракизма на колегата им. Нейна тема е.

*Остракизъм – изгонване чрез гласуване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.