Епидемия от въшки в училищата, учителите пращат рецепти

Въшки плъзнаха из училищата в страната, преди да е минал и месец от началото на учебната година. От санитарните служби са разпоредили да се правят пълни проверки на учениците, защото епидемията вземала застрашителни размери. Учители от повечето училища са изпратили съобщения до родителите да преглеждат децата си, изпратени са им и указания как да се борят с паразитите. Някои дори получават списък с препаратите, които да използват.

За съжаление повечето препарати не действат, оплакват се родители. Много от тях, които успеят бързо да решат проблема, се запасяват и със спрей срещу въшките. Той се пръска след почистването на ученическата глава и дни наред действа, като отблъсква други нашествия. Родители от бургаските училища се оплакаха, че отново трябва да се справят с паразитите, а никой не проверява децата в класните стаи. Ползваме „бабини рецепти“, обясниха майки. От началото на учебната година нямаме нито един сигнал за въшки в училищата, каза директорът на РЗИ д-р Дочка Михайлова във Варна. Последният „бум“ там бил през пролетта.

Докато родители и учители разменят рецепти срещу въшката, самата тя поскъпна сред децата, които не си падат по ученето. Миналата година тя се търгуваше срещу 5 лева бройката, сега вече е 10, разказаха „невръстни брокери“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини