Музикант от Враца е единият от загиналите при катастрофата на Витиня

Мъж от Враца е една от жертвите при огромната верижна катастрофа в тунела „Витиня", а негов спътник е в тежко състояние, съобщава tribali.info.


Загиналият в адската катастрофа е Петьо Боев – артист оркестрант в Духовия оркестър при читалище „Развитие“ във Враца от 1986 г. Боев е на 54 години, женен е и има две деца. Съпругата му Даниела Боева работи в община Враца като секретарка на кмета. И двамата съпрузи са родени в село Хайредин. Синовете им са студенти в столицатa.

Във фаталния ден на 8 октомври Петьо Боев, заедно с колегата му Митко Филов от Зверино, пътували по работа до столицата. На връщане обаче автомобилът, с който се движели, попаднал в зверското автомеле в тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“.

При сблъсъка Боев загинал на място, а Филов, който шофирал колата, е ваден близо 2 часа изпод смачканите ламарини. Той е откаран в УМБАЛ „Света Анна“ със счупени ребра и пробит бял дроб, като в момента е в реанимация и състоянието му се подобрява.

Колата била смазана до неузнаваемост. За късмет на Филов ламарините така се смачкали, че останало само пространството около шофьорската седалка.

Погребението на Петьо Боев е било вчера. Тялото му е било изложено първо в читалище „Развитие“, след което десетки опечалени са се поклонили пред тленните му останки в храм "Свети Николай".

Припомняме, че при тежката катастрофа с участието на десетки коли в тунела „Витиня" на магистрала "Хемус" трима души загинаха, а 14 бяха ранени. Инцидентът предизвика километрично задръстване.Движението през тунела „Витиня" бе възстановено над 13 часа след тежката катастрофа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини