Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Светослав Петков, кандидат-общински съветник от видинската коалиция “Единни за промяна”: Промяната започва от всеки един от нас

– Спортист, треньор. Кой е Светослав Петков?

– 36-годишен видинчанин. Женен с две деца. Спортист цял живот. Бил съм професионален лекоатлет, състезател в дисциплината 150 м с препятствия. След като завърших Националната спортна академия, станах треньор по лека атлетика, а впоследствие се присъединих към отбора на Петър Митев в детския футболен клуб във Видин. Почти 4 години сме заедно с децата от детските градини и училищата. Обучаваме близо 320 деца.

– Част сте от екипа на “Единни за промяна”, застанал зад жена-водач, единствената дама кандидат за кмет на Видин. Откога познавате Росица Кирова?

– Първо се запознах със сина на Росица. Той тренира при мен. Иначе за първи път се срещнах с Росица преди около две години и половина, когато имахме проблеми с предоставянето на терен за детския ни клуб. Като общински съветник Кирова беше първият човек, който ни помогна. Заедно с Вардан Папикян и Милен Милчев, Росица се застъпи за нас от трибуната на Общинския съвет. След това, с каквито и проблеми да се сблъскваше нашият отбор, Кирова винаги бе насреща и много ни е помагала.

– Това ли ви накара да влезете в отбора на “Единни за промяна”?

– Безрезервната подкрепа, която многократно е оказвала Росица на мен и на децата, ме подтикнаха да взема решение и да се присъединя към “Единни за промяна”. Тя помага на много хора, не само на нас. От половин дума Росица е готова да протегна ръка. Изключително стойностен човек е, отговорна е, държи на думата си и такива като нея са рядкост.

– Значи вярвате в Росица Кирова?

– Напълно й вярвам. Росица е личност, която притежава силна воля, характер и качества на водач. Тя успя да ни обедини, да направи един мощен отбор от различни по възраст, образование и реализация хора. Росица е много земен човек. Тя не дели хората на това кой кой е, какъв е или какво работи.

– Живял сте и в чужбина. Защо се върнахте?

– Бях на студентска бригада в Америка. Върнах в България, за да си завърша образованието. В началото мислех отново да замина за Америка, но тогава срещнах съпругата си. Няколко години по-късно заедно заминахме за Англия и там работех 5 г. в строителството. Финансово бяхме добре, но ни липсваше родината. Тогава решихме да се върнем и да отгледаме детето си тук, по това време още не се бе родила втората ни рожба. Върнах се и не съжалявам.

– Да разбирам ли, че млад човек като вас не е загубил надежда за достоен живот в родината си, в родния град?

– Не. Надежда никога не съм губил. Още повече сега, когато работя с толкова много деца. Надеждата е в тях.

– Денят на вота наближава. Към какво ще призовете съгражданите си?

– Видинчани трябва да излязат и да гласуват. Уморих се да гледам млади хора с наведени глави – обезверени, оплакващи се, че нищо не се променя. Без да си дадат сметка, че в тях е силата, те сами могат да решат съдбата си. Силни сме, когато сме заедно. Промяната трябва да започне от всеки един от нас. Затова призовавам моите съграждани – на 25 октомври да отидат до урните, защото всеки трябва да поеме своята частица отговорност към собствения си град и към собствените си деца. Промяната започва с бюлетина номер 11.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.