България предлага шест стратегически проекта за развитие на граничните региони

Япония съобщи за 14 нови случая на заразени с коронавирус

Президентът на Кипър пристига на официално посещение в България в понеделник

Криминално проявен нападна лекар във Варна

Увеличават се делата за домашно насилие в Горнооряховския районен съд Над 285 000 лева са събрали държавните съдебни изпълнители през 2019 година

Джем Йълмаз е известен актьор и… женкар

Отвлечената 15-годишна избягала докато похитителят й говорел по телефона

Сиртуиновата диета, с която Адел отслабна с 46 кг Певицата приема по 1000 калории дневно

Четирима задържани за склоняване към проституция при спецакция в Пловдив

Венци Венц с ново гадже в Ница

Жертвите на коронавируса в Италия станаха две

Италианците купуват най-много нови мотоциклети в ЕС Търсенето на малки електрически скутери в Европа скача с 50%

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция „Митници“

Двама мъже ограбиха белгиец в Търговище

Контрера от ВМРО: До дни ще бъдат установени и задържани мъжете, които съблякоха момче в автобус на градския транспорт

Светослав Петков, кандидат-общински съветник от видинската коалиция „Единни за промяна“: Промяната започва от всеки един от нас

– Спортист, треньор. Кой е Светослав Петков?

– 36-годишен видинчанин. Женен с две деца. Спортист цял живот. Бил съм професионален лекоатлет, състезател в дисциплината 150 м с препятствия. След като завърших Националната спортна академия, станах треньор по лека атлетика, а впоследствие се присъединих към отбора на Петър Митев в детския футболен клуб във Видин. Почти 4 години сме заедно с децата от детските градини и училищата. Обучаваме близо 320 деца.

– Част сте от екипа на „Единни за промяна“, застанал зад жена-водач, единствената дама кандидат за кмет на Видин. Откога познавате Росица Кирова?

– Първо се запознах със сина на Росица. Той тренира при мен. Иначе за първи път се срещнах с Росица преди около две години и половина, когато имахме проблеми с предоставянето на терен за детския ни клуб. Като общински съветник Кирова беше първият човек, който ни помогна. Заедно с Вардан Папикян и Милен Милчев, Росица се застъпи за нас от трибуната на Общинския съвет. След това, с каквито и проблеми да се сблъскваше нашият отбор, Кирова винаги бе насреща и много ни е помагала.

– Това ли ви накара да влезете в отбора на „Единни за промяна“?

– Безрезервната подкрепа, която многократно е оказвала Росица на мен и на децата, ме подтикнаха да взема решение и да се присъединя към „Единни за промяна“. Тя помага на много хора, не само на нас. От половин дума Росица е готова да протегна ръка. Изключително стойностен човек е, отговорна е, държи на думата си и такива като нея са рядкост.

– Значи вярвате в Росица Кирова?

– Напълно й вярвам. Росица е личност, която притежава силна воля, характер и качества на водач. Тя успя да ни обедини, да направи един мощен отбор от различни по възраст, образование и реализация хора. Росица е много земен човек. Тя не дели хората на това кой кой е, какъв е или какво работи.

– Живял сте и в чужбина. Защо се върнахте?

– Бях на студентска бригада в Америка. Върнах в България, за да си завърша образованието. В началото мислех отново да замина за Америка, но тогава срещнах съпругата си. Няколко години по-късно заедно заминахме за Англия и там работех 5 г. в строителството. Финансово бяхме добре, но ни липсваше родината. Тогава решихме да се върнем и да отгледаме детето си тук, по това време още не се бе родила втората ни рожба. Върнах се и не съжалявам.

– Да разбирам ли, че млад човек като вас не е загубил надежда за достоен живот в родината си, в родния град?

– Не. Надежда никога не съм губил. Още повече сега, когато работя с толкова много деца. Надеждата е в тях.

– Денят на вота наближава. Към какво ще призовете съгражданите си?

– Видинчани трябва да излязат и да гласуват. Уморих се да гледам млади хора с наведени глави – обезверени, оплакващи се, че нищо не се променя. Без да си дадат сметка, че в тях е силата, те сами могат да решат съдбата си. Силни сме, когато сме заедно. Промяната трябва да започне от всеки един от нас. Затова призовавам моите съграждани – на 25 октомври да отидат до урните, защото всеки трябва да поеме своята частица отговорност към собствения си град и към собствените си деца. Промяната започва с бюлетина номер 11.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.