На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Ген. Стефан Стефанов, кандидат на БСП за кмет на Младост: Да разплетем чорапа на ГЕРБ!

„Основен приоритет в моята управленска програма е сигурността на столичани. Аз заставам зад идеята за разгръщане на общинска полиция, която да работи на пряко, лично и дори еднолично разпореждане на кмета, особено в кризисни ситуации. Необходими са граждански патрули, въпреки че официалната полиция няма желание да съдейства на такава инициатива. Необходим е кварталният полицай, чрез него полицията може да се върне отново близо до хората в кварталите. Трябва заедно да променим медийната цензура и премълчаването на най-тревожните въпроси в сферата на сигурността и те да достигнат до широката общественост, след което, със съдействието на кмета, тези проблеми трябва да започнат да се разрешават.” – това заяви кандидатът за кмет на София проф. Михаил Мирчев на срещата с ръководството и структури в състава на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

В срещата взеха участие и водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Младост ген. Стефан Стефанов, кандидатът за кмет на район Красно село Бойко Митов и кандидатите за общински съветници ген. Иван Мечков, Анна Славова, Николай Цонков, Иван Бонев и Николай Белалов.

Бяха обсъдени проблемите, свързани с охраната, безопасността и сигурността в София.

„Столична община не прави достатъчно хората да се чувстват сигурни и в безопасност. Необходимо е повече видеонаблюдение, за да има по-голяма сигурност за личната и общинската собственост. Ние искаме да се направят промени в Закона за етажната собственост, така че гражданите да инсталират камери на жилищните сгради, които да са свързани с МВР и по този начин да могат да си осигурят защита. Сигурността трябва да е основен приоритет на управляващите, но за съжаление Столична община е абдикирала от тази своя отговорност.”Това каза водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов.

На срещата бе засегната и темата за отношението към Русия. „70% срещу 7% е съотношението между русофили и русофоби, според проучвания на обществените нагласи сред българите. 45% декларират своята русофилска нагласа въпреки проамериканската обработка на мозъците. Още около 30% нямат смелост да споделят русофилската си нагласа. Аз лично съм с русофилски възгледи”, каза проф. Михаил Мирчев

Кандидатът на БСП Лява България за кмет на район Младост ген. Стефан Стефанов се обърна към присъстващите: „Сега ние от БСП Лява България имаме уникалната възможност да сменим модела на управление в София. Аз искам да покажа, че в Младост, а и в цяла София, има алтернатива на управляващите, които знаят само, че слънцето изгрява от към Банкя. Да разплетем чорапа на ГЕРБ! Стига сме се влачили из Европа с чорапите на ГЕРБ. Можем и имаме шанс да победим в София. Казвам го, защото разполагам с разузнавателна информация. Имаме шанс, защото работим с интелект.”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.