На 25 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за вторник, 25.02.2020

Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Ген. Мутафчийски: Всеки ден ще има брифинг във ВМА за коронавируса

Кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова: Няма да забравим дадените обещания

„Политиците идват при нас веднъж предизборно и след това четири години не се сещат за нас“. Това споделиха хората от видинските села Ивановци и Гайтанци на срещите си с кандидата за кмет на община Видин от „Единни за промяна“ Росица Кирова.

„В отбора на „Единни за промяна“ сме се събрали хора, които сме изградили авторитета си и ценим доброто си име. Искаме така, както днес заставаме пред вас с лицата си, така без да се срамуваме да можем да ви погледнем в очите и след четири години – затова и няма да забравим дадените обещания. Обещавам ви, че ще се виждаме често и след 25 октомври. И ако стана кмет на общината първата ни среща с вас ще е още през първия месец, за да ни посочите сами хората, които желаете да назначим за ваши кметски наместници“, заяви пред жителите на двете села Росица Кирова.

Възможността сами да изберат кметските си наместници и поетия ангажимент на тези кметски наместници община Видин да предостави собствени бюджети, с които да могат да решават най-големите проблеми на населените места, бяха най-високо оценени от жителите на Ивановци и Гайтанци.

Заедно с лошата инфраструктура, като проблеми хората в двете села посочиха липсата на медицинско обслужване и липсата на удобен транспорт до Видин. Хората в Ивановци споделиха, че при тях автобус идва само в два дни от седмицата, в понеделник и в петък, през останалото време, ако им се наложи да отидат до общинския център, всеки се справя както може.

„Транспортната схема е едно от нещата, които зависят от кмета на общината. На много от срещите жителите на села в община Видин ми споделят същия проблем и затова транспортната схема е едно от нещата, които смятаме да променим. Без редовен транспорт хората от малките населени места са като откъснати от външния свят“, посочи Росица Кирова.

„Населението на селата във Видинска община е съставено главно от възрастни хора – това са нашите майки и бащи, нашите баби и дядовци, които години наред са се трудили и са допринасяли с каквото могат община Видин да се развива. Днес е време общинското ръководство да се погрижи за тези хора“, категорична беше единствената жена кандидат за кмет на община Видин.

Росица Кирова подчерта, че като цяло екипът на „Единни за промяна“ предлага едно друго отношение към общинската собственост – отношението на добър стопанин. „Във всяко населено място някога е имало училище или детска градина. Тези сгради бяха оставени години наред да се рушат. Едно от задълженията на кмета е да се грижи за общинското имущество. Ние се ангажираме да направим точно това, като привлечем европейско финансиране по проекти и превърнем тези пустеещи общински сгради в старчески домове, дневни центрове за възрастни хора или дневни центрове за младежи, като направим в тях медицински пунктове, пенсионерски клубове или пък разкрием някаква друга услуга, от която жителите на конкретното населено място се нуждаят“, заяви тя.

Росица Кирова призова хората на 25 октомври да гласуват с номер 11 в бюлетината за кмет на община Видин и за листа с общински съветници и допълни: „Трябва да спрем пропадането в пропастта, защото ако не сложим край на разрухата след десет години в Ивановци, Гайтанци и в други малки села вече няма да са останали хора, няма да има живот и тези прекрасни видински земи ще опустеят, а град Видин ще се стопи още повече. Търсехме спасение от това положение като давахме доверието си на различни партии. Крайно време е да осъзнаем, че трябва да сменяме не партии, а да сменим модела и да изведем гражданското начало“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.