Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Доналд Туск ще бъде на обиколка в Западните Балкани следващата седмица

Ученици и студенти от Бургас се потопиха в света на сериала „От местопрестъплението“

Цветан Цветанов проведе среща с представители на Фондация „Америка за България“

Връщат дело срещу Огнян Стефанов Журналистът взел пари на ръка по поръчка на банкера-беглец Цветан Василев

Кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова: Няма да забравим дадените обещания

“Политиците идват при нас веднъж предизборно и след това четири години не се сещат за нас”. Това споделиха хората от видинските села Ивановци и Гайтанци на срещите си с кандидата за кмет на община Видин от “Единни за промяна” Росица Кирова.

“В отбора на “Единни за промяна” сме се събрали хора, които сме изградили авторитета си и ценим доброто си име. Искаме така, както днес заставаме пред вас с лицата си, така без да се срамуваме да можем да ви погледнем в очите и след четири години – затова и няма да забравим дадените обещания. Обещавам ви, че ще се виждаме често и след 25 октомври. И ако стана кмет на общината първата ни среща с вас ще е още през първия месец, за да ни посочите сами хората, които желаете да назначим за ваши кметски наместници”, заяви пред жителите на двете села Росица Кирова.

Възможността сами да изберат кметските си наместници и поетия ангажимент на тези кметски наместници община Видин да предостави собствени бюджети, с които да могат да решават най-големите проблеми на населените места, бяха най-високо оценени от жителите на Ивановци и Гайтанци.

Заедно с лошата инфраструктура, като проблеми хората в двете села посочиха липсата на медицинско обслужване и липсата на удобен транспорт до Видин. Хората в Ивановци споделиха, че при тях автобус идва само в два дни от седмицата, в понеделник и в петък, през останалото време, ако им се наложи да отидат до общинския център, всеки се справя както може.

“Транспортната схема е едно от нещата, които зависят от кмета на общината. На много от срещите жителите на села в община Видин ми споделят същия проблем и затова транспортната схема е едно от нещата, които смятаме да променим. Без редовен транспорт хората от малките населени места са като откъснати от външния свят”, посочи Росица Кирова.

“Населението на селата във Видинска община е съставено главно от възрастни хора – това са нашите майки и бащи, нашите баби и дядовци, които години наред са се трудили и са допринасяли с каквото могат община Видин да се развива. Днес е време общинското ръководство да се погрижи за тези хора”, категорична беше единствената жена кандидат за кмет на община Видин.

Росица Кирова подчерта, че като цяло екипът на “Единни за промяна” предлага едно друго отношение към общинската собственост – отношението на добър стопанин. “Във всяко населено място някога е имало училище или детска градина. Тези сгради бяха оставени години наред да се рушат. Едно от задълженията на кмета е да се грижи за общинското имущество. Ние се ангажираме да направим точно това, като привлечем европейско финансиране по проекти и превърнем тези пустеещи общински сгради в старчески домове, дневни центрове за възрастни хора или дневни центрове за младежи, като направим в тях медицински пунктове, пенсионерски клубове или пък разкрием някаква друга услуга, от която жителите на конкретното населено място се нуждаят”, заяви тя.

Росица Кирова призова хората на 25 октомври да гласуват с номер 11 в бюлетината за кмет на община Видин и за листа с общински съветници и допълни: “Трябва да спрем пропадането в пропастта, защото ако не сложим край на разрухата след десет години в Ивановци, Гайтанци и в други малки села вече няма да са останали хора, няма да има живот и тези прекрасни видински земи ще опустеят, а град Видин ще се стопи още повече. Търсехме спасение от това положение като давахме доверието си на различни партии. Крайно време е да осъзнаем, че трябва да сменяме не партии, а да сменим модела и да изведем гражданското начало”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.