Арестуваха шофьор, натъпкал в ТИР 146 нелегални имигранти

За трафик на 146 нелегални имигранти, натъпкани в ТИР, е арестуван 27-годишният Мехмед З. от Стара Загора. По искане на районната прокуратура в Свиленград съдът наложи на младия мъж и най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от държавното обвинение.

Мехмед бил обявен за общодържавно издирване в края на миналия месец. Тогава в шофирания от него камион с бургаска регистрация започнали да изскачат полузадушени иракчани и иранци. Това станало на влизане от Турция на ГКПП Капитан Андреево. Натъпканите в ремаркето и прицепа чужденци разбили част от каросерията и ремаркето, след което започнали да скачат на плаца. Сред превозваните нелегално бежанци имало мъже, жени и деца. докато граничните полицаи се занимавали с близо 150-те чужденци, Мехмед е успял да избяга и след проведено издирване е задържан в Стара Загора.

Само за първите десет дни на т.м. в Районна прокуратура-Свиленград са образувани общо 15 бързи и незабавни производства срещу чужденци за нелегално преминаване през границата ни. Отделно 3 бързи производства са срещу петима каналджии, които също са в следствения арест с постоянни мерки. "Касае се за преведени групи от хора, между 25 и 30 души, граждани на Афганистан, Пакистан, Ирак и Сирия. Сред тях е имало малолетни", обясни шефът на районното държавно обвинение в пограничния град Антон Стоянов. Срещу други трима задържани под стража каналджии районната прокуратура в Свиленград е образувала бързи производства за подпомагане на чужденци да преминат в страната ни с цел имотна облага за трафикантите. Автомобилите, с които превозвали нелегалните, вече са иззети в полза на държавата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини