Млад мъж задържа крадец в Сливен след гонитба и го предаде на полицията

Млад мъж задържа крадец във вилната зона на Сливен, извърши граждански арест, а след това предаде престъпника на полицията. Случката се разиграла в местността Дюлева река на 13 октомври - съобщиха от полицията в града.

Няколко дни по-рано непознатият мъж бил забелязан да обикаля и оглежда имотите във вилната зона. Минал и край къщата на 27-годишния сливенец, в която той живеел с жена си и баща си. Направило му впечатление, че на двора има щайги с обелени орехи. Решил да ги открадне с измама.

Отишъл в дома на хората с малък чувал орехи, набрани от близка градина. Казал, че иска да им ги продаде. Бащата на собственика приел, поканил го да влезе. Той влязъл в дома си, за да вземе пари и да му плати. А през това време мнимият продавач вместо да изсипва, почнал да пълни чувала с чуждите орехи. Като се върнал, бащата видял какво става, разкрещял се, викнал сина си за помощ.

Престъпникът го ударил на бяг с 60 кила орехи на гърба си. След него хукнал 27-годишния собственик. Комичното е, че въпреки тежкия товар, крадецът прескачал като хайдутин живите плетове на вилните имоти. Не след дълго преследвачът го хванал и задържал. Завел го във вилата си, обадил се на тел.112. Когато пристигнала патрулката, заварили крадеца с "охрана" от двете му страни. Оказало се, че той е на 48 години, от котленското с. Градец, добре познат на полицията заради многобройните си кражби и осъдителни присъди. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони