Осъдиха мъж, лъгал за пари, че жена му умряла

Районният съд в Монтана осъди безработен мъж, който мамил съселянини, че жена му е починала, за да получи пари и месо за уж стяганото погребение.

Генчо В., от село Габровница, преди време се преселил в Горна Ковачица с цялата си фамилия от деца и внучета. Мъжът, осъждан за кражби, работел по дворовете на местните хора, но дребните левчета не стигали за прехраната на семейството му.

През август 2014 г. Генчо отишъл при познатия си Пламен П., който често му давал храна, и изплакал, че жена му е много болна и няма с какво да храни нея и децата. Мъжът му дал три ярета. В края на септември Генчо пак потропал на вратата на благодетеля си и със скръбна физиономия съобщил, че булката му предала богу дух и му трябват месо и пари за погребение. Благодушният стопанин пак му дал две ярета и 24 лева. След дни обаче Пламен П. разбрал, че е нагло измамен и подал жалба в полицията.

"Пламен също не е заможен. Безработен е, прехранва се с труд по двора си, но е много доверчив и жалостив,!", споделиха селяни. Съдът наказа измамника с година затвор условно и разпореди да плати на пострадалия 549 лева щети.

Междувременно хората в Горна Ковачица пипнали Генчо да краде царевица от фермера, при когото работел, и го изгонили от селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони