BG лекар, работещ във Франция, призова родителите на Павел: Не се отказвайте, има специализирани клиники

Български лекар, който от три години работи във Франция, апелира към родителите, преди да се откажат напълно, да посетят някоя от трите специализирани болници във Франция - в Париж, Анже или Марсилия, където на детето ще бъде направена повторна консултация от най-добрите специалисти, съобщава варненският сайт Petel.bg.

„Клиниките са изцяло съвременни и специализирани в неговото заболяване. След като се запознах с диагнозата на Павел, искам да помогна, защото в тези три университетски болници се използват напълно нови методи и лекарства, навлезли през пролетта на 2015г. Видях, че родителите са се изказали за състоянието на момченцето, че туморът е нараснал и не може да се оперира.

В момента има нова технология, при която чрез химеотерапия и лъчелечение туморът се стопява до определени размери и после е възможно оперирането му. Не мога да гарантирам със сигурност възстановяване, но родителите не губят нищо, ако опитат“, посочва докторът.

Той ще бъде във Варна след няколко дни и обещава, че ще донесе координатите на френските лекари Мене, Шино и Деларт, които са специалисти в клиниките по неврология и неврохирургия, за да помогне на семейството да осъществят връзка.

Хиляди хора и организации се включиха в даряването на пари за малкия Павел. За момченцето бяха събрани 475 хил. лева, но изследванията в клиника Шнайдер показаха, че туморът е много агресивен, в най-висока степен на злокачественост и е абсолютно невъзможно оперативното му отстраняване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини