Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Чавдар Трифонов: Общинско предприятие да управлява паркинги, синя зона и трафика във Варна

Да бъде създадено общинско предприятие Център за градска мобилност, планира кандидатът за кмет на Варна, издигнат от местната коалиция „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Само така може да се осъществи реален контрол върху паркирането и движението в града. Общината трябва да е безкомпромисна срещу нерегламентираното паркиране върху тротоари и зелени площи. Задача на Центъра за градска мобилност ще бъде да осъществява този контрол, обясни идеята си Трифонов.

Налагането само на санкционен режим при положение, че не си създал условия на хората да спазват закона обаче би бил грешен подход, смята кандидатът на реформаторите и патриотите. Според него спешно трябва да бъдат изградени паркинги. Това може да стартира още през следващата година, тъй като имам готови ПУП-ове за 12 терена, предназначени за паркиране на автомобили, категоричен е Трифонов. Тяхното изграждане може да стане много бързо чрез концесия. Приоритет трябва да са паркингите в периферията на централната градска част, за да се освободи центърът от автомобили и да се превърне в пълноценна пешеходна зона, смята кандидатът за кмет.

Подземни паркинги могат да се изградят дори в Морската градина, предлага Чавдар Трифонов. Съществуващите неподдържани частни терени могат да се прехвърлят на община Варна и под тях да бъдат направени многоетажни паркинги. Площта над съоръженията ще бъде озеленена и залесена и ще продължи да бъде място за отдих и забавление на варненци, обясни идеята си Трифонов.

Паркинги може да има и върху свободните площи, управлявани от висшите учебни заведения, добави той.

Освен общинското предприятие за градска мобилност Трифонов предлага общината да поеме и малките ремонти на инфраструктурата в кварталите и малките улички. За да не се минава през обществени поръчки и да се реагира бързо на сигналите на гражданите, такова звено би създало нужната оперативност, категоричен е кандидатът на реформаторите и патриотите за кмет на Варна

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.