Чавдар Трифонов: Общинско предприятие да управлява паркинги, синя зона и трафика във Варна

Да бъде създадено общинско предприятие Център за градска мобилност, планира кандидатът за кмет на Варна, издигнат от местната коалиция „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Само така може да се осъществи реален контрол върху паркирането и движението в града. Общината трябва да е безкомпромисна срещу нерегламентираното паркиране върху тротоари и зелени площи. Задача на Центъра за градска мобилност ще бъде да осъществява този контрол, обясни идеята си Трифонов.

Налагането само на санкционен режим при положение, че не си създал условия на хората да спазват закона обаче би бил грешен подход, смята кандидатът на реформаторите и патриотите. Според него спешно трябва да бъдат изградени паркинги. Това може да стартира още през следващата година, тъй като имам готови ПУП-ове за 12 терена, предназначени за паркиране на автомобили, категоричен е Трифонов. Тяхното изграждане може да стане много бързо чрез концесия. Приоритет трябва да са паркингите в периферията на централната градска част, за да се освободи центърът от автомобили и да се превърне в пълноценна пешеходна зона, смята кандидатът за кмет.

Подземни паркинги могат да се изградят дори в Морската градина, предлага Чавдар Трифонов. Съществуващите неподдържани частни терени могат да се прехвърлят на община Варна и под тях да бъдат направени многоетажни паркинги. Площта над съоръженията ще бъде озеленена и залесена и ще продължи да бъде място за отдих и забавление на варненци, обясни идеята си Трифонов.

Паркинги може да има и върху свободните площи, управлявани от висшите учебни заведения, добави той.

Освен общинското предприятие за градска мобилност Трифонов предлага общината да поеме и малките ремонти на инфраструктурата в кварталите и малките улички. За да не се минава през обществени поръчки и да се реагира бързо на сигналите на гражданите, такова звено би създало нужната оперативност, категоричен е кандидатът на реформаторите и патриотите за кмет на Варна

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини