Прокуратурата обжалва „паричната гаранция“ на шефа на депото за отпадъци край Дупница

Фонд „Земеделие“ преведе 4,5 млн. лв. по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Иван Гешев изслушва кметове за „замразени“ сигнали за корупция

Рийз Уидърспуун и дъщеря й са като близначки

203 ученици се включиха в Националния конкурс „Любовта в нас“ Десетокласничка грабна специалната награда на кмета на Варна

“Сън“ : Търсите почивка на най-добра цена? България е най-евтината

Президентът Радев: Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият Борисов

Вицепремиерът Николова инспектира изграждането на българския павилион на ЕКСПО ДУБАЙ 2020

Българин на финал в Шотландия

Тръмп се пусна с президентската лимузина по писта на НАСКАР (ВИДЕО)

„Избери, за да помогнеш” събра близо 260 хил. лв. в подкрепа на 23 значими каузи

НОИ е издал повече от половин милион ПИК за три години

Елтън Джон изгуби глас, избухна в сълзи и прекрати концерта си (ВИДЕО)

Евакуираха жилищен блок в Златоград заради пожар

Митничари откриха 15 тона нелегално гориво в имот край Бяла Слатина

Червеното вино полезно при диабет тип 2

Пиенето на чаша вино по време на вечеря има значителни ползи за здравето като по-здраво сърце и нормализиране на холестерола при хора с диабет от втори тип, показва проучване, цитирано от британския в. „Индипендънт“ и БГНЕС.

Според изследването, проведено сред 224 участници с диабет от втори тип, хората, които редовно пият по чаша вино на ден, имат по-голямо количество от т. нар. „добър“ холестерол, отколкото тези, пиещи само вода или бяло вино. Проучването е било проведено в рамките на 2 години, през които участниците е трябвало да пият по 150 мл. вода, червено или бяло вино с вечерята си.

През останалото време те е трябвало да се ограничават от прекомерна употреба на алкохол. Според учените благоприятния ефект на червеното вино се дължи на антиоксидантите в тъмните сортове грозде, наречени феноли. „Разликите, които са открити между червеното и бялото вино се противопоставят на нашите първоначални хипотези, че ползите от виното се постигат основно чрез алкохола“, каза един от водещите изследователи на проучването проф. Ирис Шай от университета „Бен Гурион“ в Израел.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.