Димитър Неков, кандидат-общински съветник от "Единни за промяна": Ние не се крием зад партии, а работим в името на Видин

"От дете работя. Така е в семейството ми -всичко сме постигнали с много труд, защото нищо в този живот не идва даром". С това човешко признание започва разговорът с 40-годишния видинчанин Димитър Неков.

Бизнесмен, с фамилия, за която жителите на дунавския град говорят с уважение, Димитър управлява свинеферма с малко предприятие, успял да отвори и кланица. С упоритост и вещо управление за последните три години, видинчанинът разкрива и нови три обекта във Видин и Лом. Успява да реализира и три европроекта.

"Ако човек иска да работи, всичко ще постигне. Затова съм в екипа на "Единни за промяна" - всеки един от нас е постигнал нещо в живота. Време е да впрегнем знанията и уменията си и за своя Видин", казва бизнесменът.

Живял и работил 10 години в София, Димитър се завръща в родния град малко преди преждевременната смърт на своя баща. "Трябваше да се върна. Не можех да оставя сами майка ми и брат ми. Някой трябваше да поеме бизнеса, който изгради баща ми", споделя с болка за тежката загуба Димитър. Наред с животновъдството, бизнесменът обработва и около 4000 дка земя. "Ако не е земеделието, то животновъдството можем да го зачеркнем от бизнеса. То, за съжаление, не носи средства", не скрива трудностите в бранша Димитър.

Неков става част от екипа на "Единни за промяна" след среща с единствената жена кандидат за кмет на община Видин Росица Кирова. Говорили за Видин, че нещата не могат повече така да продължават, че градът загива. Така Димитър взема своето решение - да помогне с каквото може.

"Някога Росица ми беше учителка по английски език в техникума, в който учех. Тя беше много млада, а ние пък не слушахме много...", смее се Димитър, връщайки се към спомените от лудите млади ученически години.

"Росица ли?! Тя е човек, който, като реши нещо, го прави. И го прави добре. Много добре. Росица не действа подмолно, при нея няма задкулисия. Каквото има да казва, тя ти го казва право в очите. Прям и открит човек е", казва Димитър, който заедно с колегите си от "Единни за промяна" категорично застават зад жената-лидер Росица Кирова.

Димитър признава, че промяната няма да е лесна. Никой не знае какви дългове висят в община Видин, какви финансови каши са забърквани там. Сигурно е едно - наследството няма да е никак добро.

"Хората някак си очакват някой друг да направи всичко и наготово да получат промяната. Всички като че ли очакваме някой да ни изчисти улицата пред дома, а самите ние не искаме да си изметем пред прага", разсъждава Димитър.

Трудностите обаче никога не са плашили Димитър Неков и не са били непреодолимо препятствие за него: "Обнадежден съм. Виждам лицата на хората по време на срещите ни с тях. Ние сме различни, голяма част от нас никога не са участвали в управлението. Ние не сме обвързани с партии. Аз не вярвам в партии. Ние, от "Единни за промяна", сме нови и различни. Ние не се крием зад партии и очакваме подкрепа от своите съграждани, очакваме доверие с бюлетина номер 11, за да работим заедно в името на Видин".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини