Полицаи облякоха деца на мигранти

Возят нелегални в багажник на кола

Полицаи от Враца проявиха човечност и осигуриха дрехи и обувки на деца на мигранти.

Два микробуса с нелегални чужденци били спрени след 20,30 ч във вторник на изхода на града към Монтана при акция на служители на МВР и на ДАНС. 64 души били натъпкани в пътнически и товарен микробус „Мерцедес“ и „Форд“. Повечето от тях нямали документи. В товарния бус пътували мъжете, а в другото возило били жените и децата.

Това е първата група бежанци, заловена във Врачанско. „Първите ни действия бяха да им осигурим питейна вода и храна“, каза шефът на ОДМВР-Враца Димитър Газибарски. Полицаите се трогнали, че най-малкият пътник - 2-годишно дете, е босо. Униформените взели обувки от техните семейства и се погрижили за хлапето. Били осигурени дрехи и за други деца. Шофьорите - двама видинчани, са задържани.

Други 44 чужденци били спипани в землището на село Ракитница при опит да преминат в Сърбия.

Служители на Магистрална полиция на ОДМВР-София пък спряха два автомобила, натъпкани с мигранти. Първата кола била засечена на пътя за Калотина. Шофьорът опитал да избяга от полицаите, но бързо бил спрян. В колата имало седем чужденци, които обявили, че са афганистанци. Шофьорът се оказал криминално проявен и е задържан. Няколко часа по-късно полицаите спрели на магистрала „Тракия“ друг автомобил, в който пътували осем чужденци без документи. Двама от тях били в багажника на колата. Те също твърдели, че са от Афганистан.

11 души от арабски произход били заловени и край Брезник, а шофьорът им е привлечен като обвиняем. Други петима мъже, четири жени и четири деца били открити в Черноморец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини