Кристалина Георгиева: България е пета по усвояване на европейски средства. Борисов: Това е признание за потенциала ни

България вече е на пето място в ЕС по усвояване на европейски средства. Това заяви по време на официалното представяне на Варненското златно съкровище в Европейския парламент в Брюксел заместник-председателят на Европейската комисия с ресор „Бюджет и човешки ресурси” Кристалина Георгиева, предаде „Фокус”. Това показва последният анализ и данни от 1 януари 2014 година до сега. През последната година има най-силно усвояване на средства от България, каза още еврокомисарят Кристалина Георгиева.

 Премиерът Бойко Борисов пък коментира, че 5-тото място на България по усвояване на средства в ЕС е ясно признание за потенциала й.

„Този успех е признание за експертния, административния потенциал на България, от който всички се оплаквахме и страдахме през годините. Това е признание за потенциала и на държавата и нейните общини”, допълни премиерът Борисов. По думите му това се дължи на работата на всички политически партии и на всички правителства през годините. „Делим един общ успех, защото това са свежи, истински пари от европейската солидарност, които се вливат в българската икономика и в българските граждани”, категоричен бе Борисов.

Кристалина Георгиева коментира и изложбата на Варненското златно съкровище в Европейския парламент. „Тази изложба показва колко е богата историята на България, но показва и колко ние българите ценим тази история. Народ, който цени миналото, твори настоящето и бъдещето”, каза още Георгиева.

По думите й творенето на настоящето на България е в ръцете на това правителство и на премиера Бойко Борисов. Тя пожела на България успех при усвояването на средства и през следващия програмен период.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини