Успехът на Видин ще дойде по линия номер 11

По автобусна линия номер 11 в Златорожието, което някога се е славило с най-плодородните земи в страната, хората днес живеят само със спомени. Това споделиха пред кандидата за кмет на община Видин Росица Кирова в препълнените салони жителите на Антимово, Кошава и Сланотрън. Изключително емоционално премина и срещата в Кутово - родното село на първата дама на "Единни за промяна", където и до днес живее нейната баба. Всички там познават от дете Росица Кирова, семейството й, приятелите й.

"Помня едно време, когато бяхме деца и когато тук се произвеждаше всичко. Хората работеха, продукцията им се изкупуваше, имаха достатъчно пари и Златорожието имаше символично значение, като мястото, където всичко расте и всичко има. Аз съм много благодарна на това, което научих от баба ми и дядо ми, защото те ме научиха да работя", каза Кирова.

Пред хората от селото Росица Кирова сподели, че особено трудно й е било да убеди баба си да я подкрепи. Възрастната жена до последно казвала на внучката си да не се кандидатира за кмет, защото това е неблагодарна работа. "Успях да я убедя и каквото и да се случи аз вече съм спечелила изборите. Защото доверието на онези, които ни обичат е безценно. А моите близки са най-суровите ми критици", обясни Кирова. Тя не скри болката, която изпитва, когато ходи на гроба на дядо си и вижда колко занемарен е гробищния парк на Кутово. Обрасъл е с бурени, а пътека до него няма. И когато се сблъскаш с безразличието и забравата, те боли.

"За Кутово ние решихме да предложим на хората едно различно решение - нашият кандидат за кмет на селото е Величко Николов", сподели Кирова и допълни: "Един човек когото не само всички уважават, но който може да направи ония дребничките, простите неща, които да ни напомнят че сме хора. Подредил е дома и двора си, честен, почтен и трудолюбив човек".

При срещата си с жителите на село Антимово Росица Кирова пък призова: "Не ме подкрепяйте затова, че съм жена. Аз съм жена, но не забравяйте, че съм повече мъж от много други мъже, които участват в тези кметски избори. Обичам Видин и искам да живея тук, както и тези млади хора, на които искам да дадем шанс. Искам да върнем усещането за Видин от нашето детство. Да му вдъхнем живот. Можем, знаем как и ще го направим", заяви Кирова.

Най-задаваните въпроси в селата от Златорожието бяха за липсата на редовен транспорт, разбити улици и тротоари, рушащи се сгради, лошото състояние на гробищните паркове, липсата на уреден и удобен пазар в града, където производителите да предлагат своята продукция.

В Сланотрън хората се питат какво се случи с минералния извор. Къде отиде минералната вода, която за тях е най-голямото богатство и къде са курортистите, които някога са посрещали в селото.

"Почти 20 години след като са затворени сондажите изкарването на водата може да стане лесно. След като се направят проучвания и като се използват съвременните технологии и тръби. Тогава водата, колкото и да е агресивна, няма да може да ги унищожи и ще може да се ползва дълго време, за да лекува хората. Минералната вода с лечебни свойства ще използваме, за да може да развием лечебния туризъм и да направим балнеосанаториуми", каза Росица Кирова.

Пред своите съселяни, настоящият кмет на Сланотрън и кандидат от коалиция "Единни за промяна" Венелин Павлов сподели, че неведнъж Росица Кирова му е помагала с материали и средства. През първата година от своето управление той потърсил помощ от кмета на Видин, за да благоустрои пътеките до гробищния парк в селото. Но такава му била отказана. Подкрепа Венелин Павлов намира в лицето на Росица Кирова. Благородният жест е един от мотивите на кмета на Сланотрън да се включи в отбора на "Единни за промяна". Екип от хора богати по душа, хора с авторитет, които няма да влязат в Общинският съвет за едната заплата или лично облагодетелстване.

"Гласувайте за онзи, за когото ви подсказва сърцето. Направете своя избор така, че да не съжалявате утре. Не продавайте живота си за 20, 50 или 100 лева. Той струва повече, вашите деца и бъдещето на Видин струват повече", призоваха от "Единни за промяна".

Подкрепете "Единни за промяна" на 25 октомври с номер 11 в бюлетината. За нас това е лесно. Номера на нашата автобусна линия е 11. И това, ако не е знак!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини