Пуснаха под домашен арест младежа, прегазил човек на Витоша

Софийският апелативен съд пусна под „домашен арест” 18-годишния Дани Мохамед Фахд ал Келани, който блъсна с автомобила си и уби 62-годишен мъж на Витоша, съобщава Дарик радио.

Мъжът починал след инцидента, а от прокуратурата твърдят, че животът му е можело да бъде спасен, ако му е била оказана помощ. Вместо това обаче задържаният избягал от местопроизшествието.

Негови приятели, които се возили в автомобила, са свидетелствали, че са му казали да спре, за да проверят какво се е случило, но той не го сторил, посочиха от държавното обвинение.

Младежът, който към момента на катастрофата е имал книжка от две седмици, беше задържан на КПП "Дунав мост" навлизане в страната ни. Според защитата му той не се е опитвал да се укрие, а е заминал по работа. Прокуратурата обаче отбеляза, че младежът и семейството му са разбрали, че той е издирван преди да замине за Румъния.

Съдебният състав изтъкна добрите качества на младежа, който учи и работи едновременно, и посочи, че въпреки съществуването на риск той да се укрие от разследващите, домашният арест гарантира, че това няма да се случи.

Магистратите добавиха, че обвиняемият и баща му са се върнали у нас, след като разследващите органи са осъществили контакт със семейството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини